3FM nieuws

Alicia Keys en Gaga niet meer op Twitter en Facebook tot miljoen is gehaald

  1. Nieuwschevron right
  2. Alicia Keys en Gaga niet meer op Twitter en Facebook tot miljoen is gehaald
Lady Gaga, Alicia Keys en ook Justin Timberlake en nog veel meer artiesten zijn offline. Ze komen pas weer op Twitter en Facebook als er een miljoen dollar is opgehaald voor de campagne Buy Live - een actie om aandacht te vragen voor AIDS.

Geen tweets, geen berichten op Facebook. Lady Gaga, Alicia Keys, Justin Timberlake en nog een aantal Amerikaanse bekendheden sluiten zichzelf af van hun fans. Dat doe ze om aandacht te vragen voor Wereld Aids Dag op woensdag 1 december. En om geld in te zamelen voor de actie Buy Life, een onderdeel van de Keep a Child Alive-campagne.

Alicia Keys bedenkt actie voor Wereld Aids Dag

De actie is een initiatief van Alicia Keys. Zij wil op deze manier haar fans wakker schudden en aandacht vragen voor een groot probleem in de wereld. Ruim 33 miljoen mensen lijden wereldwijd aan HIV en AIDS. 28 miljoen zijn er al aan doodgegaan. En 15 miljoen kinderen zijn wees geworden omdat hun ouders dood zijn gegaan door AIDS. Alicia Keys is ambassadeur van de Keep a Child Alive organisatie. Zij belde enkele bevriende artiesten, legde de actie uit en een grote campagne was geboren.

Lady Gaga en Alicia Keys in een doodskist

Om de actie op ludieke en sarcastische wijze te kickstarten worden vanaf 1 december, Wereld Aids Dag, filmpjes verspreid met Alicia Keys en Lady Gaga in doodskisten. Vanaf dat moment zijn de virtueel dood en niet meer actief op Twitter en Facebook en andere sites. Pas als er een miljoen dollar is opgehaald, komen de artiesten weer tot leven.

>> Lees meer over Keep a Child Alive organisatie
>> Ook 3FM komt in actie voor weeskinderen door AIDS

Ster advertentie
Ster advertentie