3FM nieuws

3voor12 Album van de Week: DIIV - Is The Is Are

  1. Nieuwschevron right
  2. 3voor12 Album van de Week: DIIV - Is The Is Are

De weg naar het tweede album van postpunk/dreampop/indierockband DIIV was vol obstakels. Drugsproblemen, mislukte opnames; geen wonder dat we vier jaar moesten wachten op een opvolger voor Oshin. Maar hij is er!

Drugsproblemen

Gitarist Andrew Bailey moest afkicken van de alcohol, drummer Colby Hewitt stapte uit de band vanwege drugsproblemen en frontman Zachary Cole Smith kickte af van de heroïne nadat hij met zijn vriendin, zangeres Sky Ferreira, werd gearresteerd wegens drugsbezit. Kortom, er was nogal wat aan de hand binnen DIIV de laatste jaren.

Op het album Is The Is Are doet de band uitgebreid verslag, vooral de single 'Dopamine' doet een boekje open. Cole Smith zingt in de bridge openhartig hoe hij steeds jaren van zijn leven opoffert voor een kort moment van geluk, en verontschuldigt zich aan zijn vriendin.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.Nee, Is The Is Are is niet de grote stijlbreuk die Zachary Cole Smith had aangekondigd, maar daarom is het niet minder goed. Bovendien klinken de New Yorkers nog een stuk frisser dan op hun debuut. De comeback van DIIV is het 3voor12 Album van de Week.

>> lees de hele bespreking op 3voor12

Ster advertentie
Ster advertentie