3FM nieuws
BNNVARA

Festival Grasnapolsky gooit na 733 dagen de poorten weer open

  1. Nieuwschevron right
  2. Festival Grasnapolsky gooit na 733 dagen de poorten weer open

Na het goede nieuws over de versoepelingen zijn alle festivals weer bezig met de voorbereidingen. Ook bij Grasnapolsky in Groningen hangt de vlag uit. Toevalligerwijs zijn zij ook het laatste meerdaagse festival dat doorging voordat alles op slot ging: 733 dagen geleden. Zoals Gransapolsky zelf zegt op Instagram: "De laatsten zullen de eersten zijn?!"


3FM-dj Sander Hoogendoorn spreekt met directeur Mariska Berrevoets.

Positieve vloek

Sander noemt het een 'positieve vloek' die om Grasnapolsky heen hangt nu het als eerste meerdaagse festival toch weer door mag gaan. Mariska keek gisteren met adrenaline en angst naar de persconferentie. De vorige klonk voor haar namelijk van te voren positief, maar toch viel het in de kleine lettertjes toch tegen voor de evenementen.

Veilig

De enige regel die het meerdaagse festival nog moeten hanteren is het testen voor toegang. Mariska had rekening gehouden met allerlei scenario's: "Nu kan het los. Iedereen kan staan, dansen, tongen. Alles kan gewoon." Het volgende weegmoment is 15 maart, Grasnapolsky is op zaterdag 12 en zondag 13 maart, dus het lijkt veilig te zitten.

De regels over hoelang een test geldig is, zijn nog niet helemaal duidelijk. Mariska heeft hiervoor nog allerlei meetings. Het ideale uitgangspunt zou zijn dat er 1 keer getest hoeft te worden voor het hele weekend. Mocht dit niet het geval zijn, wil Grasnapolsky graag een testlocatie bij het evenement.

Bekijk het gesprek met Mariska Berrevoets hier terug:

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie