3FM nieuws

Festival-crasher maakt documentaire over zijn ervaring

  1. Nieuwschevron right
  2. Festival-crasher maakt documentaire over zijn ervaring

No Cameras Allowed vertelt het verhaal van fotograaf Marcus Haney, die de afgelopen vier jaar bij meer dan vijftig festivals gratis naar binnen sneakte.

Marcus kreeg het de afgelopen vier jaar voor elkaar om zonder ook maar één kaartje te kopen, meer dan vijftig festivals te bezoeken waaronder Coachella, Glastonbury en Bonnaroo.

Backstage met Coldplay en Mumford and Sons

Hij kwam onder andere binnen door over een hek te springen en zich in een dixie te verstoppen, maar hij deed zich ook geregeld voor als officiële pers. Vaak was Marcus op die festivals zelfs op of rond het podium te vinden met een camera. Ook hing hij backstage rond, waar hij vrienden maakte met grote bands als Coldplay en Mumford and Sons.

No Cameras Allowed

Marcus heeft zijn bijzondere verhaal vastgelegd in de documentaire No Cameras Allowed. Een trailer hiervan is gelekt en onderaan dit bericht te bekijken. Marcus vertelt aan website Noisy dat dit nog niet de officiële trailer is, maar dat deze beelden eigenlijk alleen bedoeld zijn voor intern gebruik.

The Naked And Famous op soundtrack

Een belangrijk detail dat nog mist in de trailer, aldus Marcus, is de naamsvermelding van The Naked And Famous. De afgelopen jaren is Marcus vrienden geworden met deze band, die hem toestemming hebben gegeven hun muziek te gebruiken voor de soundtrack van de documentaire.

De onofficiële trailer van No Cameras Allowed

Ster advertentie
Ster advertentie