3FM nieuws

Blonde van Frank Ocean is 3FM Album van de Week

  1. Nieuwschevron right
  2. Blonde van Frank Ocean is 3FM Album van de Week

Vier jaar na de release van zijn veelbesproken debuutalbum Channel Orange brengt Frank Ocean zijn tweede studioalbum uit: Blonde.

Frank Ocean maakt iedereen gek

Frank Ocean weet het goed te verkopen. Voor, tijdens en na de release van zijn album schreven zowat alle muziekblogs over hem. Allereerst omdat men super nieuwsgierig was naar de follow-up van Channel Orange. Ten tweede omdat er nogal wat verwarring heerste over de titel van de plaat. Die zou eerst Boys Don't Cry gaan heten en toen weer Endless, maar dat bleek dan weer om een visual album te gaan. Anyhow, lang verhaal. Uiteindelijk werd de titel Blonde en heeft Frank Ocean met zijn zeventien tellende tracklist een emotionele en gevoelige plaat neergezet met samenwerkingen uit alle hoeken en gaten.

Een vleugje Japanse hiphop

'Nikes' is de eerste single die Frank Ocean uitbracht. Op de meeslepende openingstrack wordt hij vocaal bijgestaan door KOHH, een Japanse hiphop-artiest die onder andere bij de Koreaanse rapgroep Keith Ape zit.

Verder werken er ook een heleboel iets bekendere muzikanten mee. Zo kreeg hij hulp van Beyoncé ('Pink + White'), Kendrick Lamar ('Skyline To'), Andre 3000 ('Solo Reprise'), Jamie xx ('Ivy') en James Blake ('White Ferrari'). En natuurlijk sleutelde Pharrell Williams mee aan de productie van het studioalbum.

Blonde was eerst alleen exclusief beschikbaar via iTunes en Apple Music. Nu staat het album ook op Spotify. Check 'm hieronder:

Check Blonde van Frank Ocean via Spotify

>> Check alle 3FM Albums van de Week

Normaal gesproken geven we het 3FM Album van de Week weg, maar omdat Frank Ocean zijn plaat niet fysiek heeft uitgebracht, slaan we een weekje over.

Ster advertentie
Ster advertentie