3FM nieuws
BNNVARA

Het nachtprotest: wat kunnen we verwachten?

foto: Nathan Reindsfoto: Nathan Reinds
  1. Nieuwschevron right
  2. Het nachtprotest: wat kunnen we verwachten?

Aankomende zaterdag openen de nachtclubs hun deuren, uit protest. 3FM is erbij en doet verslag tijdens De Langste Nacht. Maar wat kunnen we nu eigenlijk verwachten van dit protest? Sander Hoogendoorn praat in de ochtendshow met de marketing coördinator bij Hall Of Fame in Tilburg, een dj die ‘Zeroes Heroes’ draait bij Patronaat in Haarlem en 3FM-dj Vera Siemons.

Stijf uitverkocht

Zoë Gielen is marketing coördinator bij Hall Of Fame in Tilburg. Het laatste feest dat daar werd georganiseerd was carnaval 2020. Bijna 2 jaar geleden, dus ze staan te trappelen om weer mensen naar binnen te laten. "We vinden het heel belangrijk om onze bezoekers en vrijwilligers te zien geniet van de nacht. Voor veel mensen is dit een belangrijke uitlaatklep." Het is dan ook stijf uitverkocht.

Ook bij Patronaat in Haarlem is er een feest. Lisa van den Brink draait daar de lekkerste plaatjes in de "Zeroes Heroes". Sander vraagt zich af waarom ze hieraan mee willen doen, ondanks dat er toch een risico is op een boete. Lisa geeft aan dat ze het goed vindt dat dit wordt ingestoken als een protest, met als doel dat er wordt gevraagd om een duidelijk perspectief vanuit de overheid. "We willen geluid geven, we hebben meer antwoorden nodig." Ze hebben al een brief ontvangen met een dwangsom van €50.000,-, Lisa vraagt zich af wat ze ermee moeten doen. "Je reet mee afvegen," reageert Sander.

In de vroege ochtend zit ook Vera klaar in haar woonkamer, bij haar begint zaterdag De Langste Nacht op 3FM. Vera legt uit dat we een beetje terug gaan naar vroeger. Tegenwoordig zijn we meer van het indrinken en laat naar feestjes, maar door het vroege sluiten gaan we weer eerder pieken. Al is Vera wel bang dat haar fomo nu steeds groter gaat worden...

De Laatste Nacht

Zaterdag 12 februari van 20:00 tot 08:00 hoor je De Langste Nacht op 3FM. Vanuit de studio gaan 3FM-dj's in gesprek over wat de nacht betekent voor onze luisteraars, ze vieren de vrijheid, ze vieren de nacht, ze vieren de muziek van de nacht en dat allemaal samen met jou. Tegelijkertijd doet een andere groep 3FM-dj's verslag van alle feestjes die er gaande zijn door heel het land.

Beluister het gesprek hier terug:

Video niet beschikbaar

Ster advertentie
Ster advertentie