3FM nieuws

3FM live op de Popronde Openingsdag in Nijmegen!

foto: Popronde / Jessie Kampfoto: Popronde / Jessie Kamp
  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM live op de Popronde Openingsdag in Nijmegen!

De Staat, Kensington, Chef’Special: allemaal begonnen ze op het het reizende ontdekfestival de Popronde. Aanstaande zaterdag begint de Popronde haar tocht door het land in Nijmegen, en 3FM is erbij! Check hier de line-up van onze speciale extra lange Popronde-uitzending.

Uren door de stad struinen, en in elk hoekje een geweldige nieuwe band of artiest ontdekken die je daarvoor nog niet kende: dat is de Popronde! En het leukste is: omdat dit festival in het najaar het hele land doorreist, is er waarschijnlijk ook een Popronde bij jou in de buurt. Van Groningen tot Sittard, en van Leiden tot Enschede.

Vruchtbare bodem

De Popronde is al jarenlang een vruchtbare bodem voor succesvolle Nederlandse acts. We noemden Kensington, Chef’Special en De Staat al, maar wat dacht je van Jeangu Macrooy, EUT, Dotan en Haevn? Jazeker, die begonnen ook allemaal op de Popronde. Als je dit jaar gaat kijken op het festival, kan het dus zomaar dat je daar de next big thing ontdekt.

Aanstaande zaterdag begint het festival in Nijmegen, en 3FM-dj’s Vera Siemons en Eva Cleven nemen je mee met een extra lange uitzending op locatie!

Vanaf 19:00 tot 00:00 zenden Eva en Vera live uit vanuit poppodium Doorroosje. Check hier de line-up:

Line-up

19:00 Loupe
Deze Amsterdamse band maakt dromerige indierockliedjes:, stevig, speels en een beetje melancholisch. Dit is een primeur: Loupe heeft namelijk nog helemaal geen liedjes online staan! Een sneak preview dus.

20:00 Hey Team - luister
Hey Team laat zich inspireren door de beste 90s alternative en de do-it-yourself mentaliteit van punk. Schurend maar toch catchy, zoals invloeden Pixies, Sonic Youth en Fugazi.

21:00 KUZKO - luister
Het synthpopduo KUZKO uit Rotterdam staat garant voor een hele hoge dosis fun en energie. Lekkere jaren ’80 synthesizers en teksten over glamourous California girls, sexy drummers, en natuurlijk het meest iconische kapsel aller tijden: de mat.

22:00 LE MOTAT - luister
De band LE MOTAT zegt zelf dat ze op zoek zijn naar ‘de fijne lijn tussen genialiteit en slap geouwehoer’. Klinkt als: melodieuze indiepopliedjes met Nederlandse teksten over liefde en seks, met een knipoog. Onze gewaardeerde collega’s van 3voor12 vergeleken de band al met Doe Maar.

23:00 Josimar Gomes - luister
Deze onwaarschijnlijk warme septemberdagen zijn perfect voor de muziek van Josimar Gomes: een lome mix van neo-soul en R&B met verslavend goeie vibes.

Live op 3FM

Je hoort 3FM-dj's Vera Siemons en Eva Cleven live vanuit Doornroosje op zaterdag 11 september van 19:00 tot 00:00 uur op 3FM. Helaas zijn onze 3FM livesessies niet toegankelijk voor het publiek. Wil je wel in de rest van Nijmegen bands en artiesten ontdekken? Check dan de site van de Popronde om te zien hoe je erbij kunt zijn.

Ster advertentie
Ster advertentie