3FM nieuws

Wilder Mind van Mumford and Sons is 3FM Album van de Week

  1. Nieuwschevron right
  2. Wilder Mind van Mumford and Sons is 3FM Album van de Week

Het nieuwe album van Mumford and Sons beluister je hier! Check ook twee geweldige liveoptredens van de nieuwe plaat en een uitgebreid interview. 3FM roept Wilder Mind uit tot Album van de Week.

(Fotograaf: Ben Houdijk)

Op 3FM hoor je in de eerste week van mei het verhaal van het derde album van Mumford and Sons: Wilder Mind. Hoe is de plaat tot stand gekomen? Waarom is de banjo de laan uitgestuurd? En wie of wat heeft de nieuwe koers bepaald

>> Check de special op 3fm.nl/michiel

Exit banjo

Want ja, grote schik bij de fans toen bleek dat de eerste single van het album, 'Believe', geen banjo bevatte. Het geluid is bombastischer, electronischer en rockier. De band wilde zichzelf opnieuw uitvinden, maar daar waren de die hard fans het eigenlijk niet mee eens.

Mumford and Sons - 'Believe' live

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Alle ruimte om te experimenteren

Met twee succesvolle albums op zak en een tevreden platenmaatschappij, kreeg de band de tijd en de ruimte om in alle rust aan de derde plaat te werken. Daarbij werd flink geëxperimenteerd.

Een nieuwe sound

Het nieuwe geluid van de Britse band is mede tot stand gekomen dankzij producer James Ford. Hem kennen we onder andere van zijn werk voor Arctic Monkey, Florence + The Machine en HAIM.

>> Beluister het interview met Mumford and Sons

Mumford and Sons - 'The Wolf' live

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Bevriend met The National

Naast de creatieve inbreng van James Ford is ook de Amerikaanse band The National van invloed geweest. Mumford and Sons leerde de mannen kennen tijdens een van hun tours door de Verenigde Staten. De heren konden het goed met elkaar vinden. Zo goed zelfs dat Mumford and Sons in de zomer van 2013 in de studio belandde met The National-gitarist Aaron Dessner.

>> Check de hele Mumford and Sons special

Mumford and Sons: Wilder Mind

Ster advertentie
Ster advertentie