3FM nieuws

Met nieuwe single laat Sam Fender z'n kwetsbare kant horen

foto: Jack Whitefield
  1. Nieuwschevron right
  2. Met nieuwe single laat Sam Fender z'n kwetsbare kant horen

Niemand anders in de Britse muziekscene ging de afgelopen tijd harder dan Sam Fender. Dat liet hij eerder al zien met debuutalbum Hypersonic Missiles (2019), maar ook Seventeen Going Under van twee jaar later is een waardige opvolger. Later dit jaar brengt hij nog een deluxeversie van dat laatste album uit, waar ook het nieuwe 'Wild Grey Ocean' op staat.

'Wild Grey Ocean'

In 'Wild Grey Ocean' denkt Fender na over liefde en verlies uit het verleden. Hij spreekt een voormalige geliefde toe en reflecteert daarin openlijk over de fouten die hij gedurende hun relatie maakte. Onder leiding van een rustige piano laat hij zichzelf van een kwetsbare kant horen. Hij heeft de ex in kwestie enorm gekwetst en heeft spijt van zijn gedrag, zingt hij in het liedje. Fender houdt de videoclip minimalistisch waardoor het de track perfect begeleid op een wavy manier. Luister de track hier.

Extra: de saxofoon-solo is om te smullen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Mentale struggles

Tot het laatste moment hield Sam Fender Lowlands in spanning. Gaat de show wel door? Fans hielden hun adem in: Sziget, Pinkpop, Down The Rabbit Hole en Rock Werchter werden eerder al last-minute afgezegd. Stemproblemen.. Of speelde daar toch meer? De pas 28-jarige singer-songwriter speelt kort erna open kaart en gaf toe opgebrand te zijn van het touren.

In een aankondiging op social media liet hij weten dat het volkomen hypocriet van hem zou zijn om te pleiten voor discussie over het onderwerp zonder voor zijn eigen mentale welzijn te zorgen. Gelukkig speelde Sam Fender de tent op Lowlands plat. Hij stond afgelopen zomer op vrijwel alle grote festivalpodia en in Engeland verkocht hij de ene na de andere grote show uit.

Ster advertentie
Ster advertentie