3FM nieuws

3voor12: Kevin Parker (Tame Impala) over Let It Happen: “Ik had het uitgesloten als single”

  1. Nieuwschevron right
  2. 3voor12: Kevin Parker (Tame Impala) over Let It Happen: “Ik had het uitgesloten als single”

“Oh echt? Wow, wat een verrassing!” Kevin Parker van Tame Impala is oprecht verbaasd over de uitverkiezing van zijn nummer Let It Happen tot Song van het Jaar 2015. Niet omdat hij niet zelfverzekerd is over zijn eigen muziek. “Nee, ik ben gewoon meer met albums bezig dan met losse nummers. Het moet wel de langste Song van het Jaar ooit zijn, of niet?” Dat is het zeker. Kevin Parker vertelt 3voor12 uitgebreid over het ontstaan van wat volgens jullie het allerbeste liedje van het afgelopen jaar is: Let It Happen.

Een dag voor de bekendmaking van de Song van het Jaar sprak 3voor12 met Kevin Parker, het mastermind van de band. Parker schrijft alle nummers in zijn eentje, en als het even kant neemt ie ook alles zelf op. Het moet voor hem een enorme trip zijn geweest in zijn eentje, maar dat is ie gewend. Ongetwijfeld keek ie er bijzonder naar uit om dit epische nummer op de mensen los te laten.

“Haha, nou ja, ik kwamen heel wat verschillende emoties bij kijken. Ik wist niet wat mensen ervan zouden verwachten. Ik wist natuurlijk dat het anders was dan alles wat ik tot nu toe uitgebracht had. Het was ook het allereerste dat mensen zouden horen van het nieuwe album. Ik wilde dat mensen niet wisten wat ze moesten verwachten. Dat is een van mijn doelen: mensen in verwarring brengen, al is het maar een seconde. Ik had het zelf uitgesloten als single, inderdaad vanwege de lengte. Ik wilde het liever als stoer statement uitbrengen. Het label hoorde er ook geen single in, tot ze de reacties zagen. Toen klonk het: we zorgen dat het toch een single wordt.”

Bizarre break

Maar de magie zit natuurlijk ook in de break halverwege en in alles wat daarna gebeurt. Even is het alsof je cd-speler blijft hangen, maar dan komt er een compleet orkest uit de synthesizer rollen. Hoe is hij tot die rare break gekomen?

“Het was een soort stream of consciousness, eigenlijk precies zoals het klinkt. Ik denk dat dit nummer heel representatief is voor de manier waarop ik naar muziek kijk, en hoe ik nummers schrijf. Soms is er iets gaande in mijn hoofd, en dan breng ik het terug naar een soort elementaire vorm. In dit geval een simpele loop van niet meer dan 1 beat. Het klinkt digitaal, elektronisch, repetitief. En dan laat ik ineens iets uit een totaal ander spectrum van de muziek opkomen: majestueuze strijkers. Voor mij veranderde de song daarmee in een soort reis, een soort langs flitsend landschap in de vorm van een liedje.”


Lees het hele interview met Kevin Parker op 3voor12.

Ster advertentie
Ster advertentie