3FM nieuws

Dit piepjonge meisje maakt de beats voor Rihanna, Jay Z én Drake

  1. Nieuwschevron right
  2. Dit piepjonge meisje maakt de beats voor Rihanna, Jay Z én Drake

Haar naam is WondaGurl, ze is pas negentien jaar oud en staat in een door mannen gedomineerde wereld stevig haar 'vrouwtje'.

Jay Z is gonna change your life

Stel je voor. Je bent zestien jaar en besluit om Jay Z een berichtje te sturen met daarin wat beats die je in je slaapkamer hebt gemaakt. Gewoon omdat het kan. Je rekent natuurlijk nergens op. Maar dan krijg je een berichtje terug met daarin de woorden: "I am going to change your life!" Nog geen maand later komt één van de meest bekroonde hiphopplaten ooit uit: Magna Carta Holy Grail van Jay Z. En staat jouw muziek erop. BI-ZAR! Het overkwam de destijds 16-jarige Ebony Oshunrinde uit Canada.

De plaat van Jay Z werd genomineerd voor meerdere grammy's. Waar Ebony zich voorheen druk moest maken over het slagen voor haar examens, stond ze nu opeens op de rode loper tussen de grootste sterren.

Het begin

Ze was negen toen ze haar eerste beats maakte op een oud keyboard van haar oma. Urenlang oefenen leidde ertoe dat ze op 15-jarige leeftijd haar eerste beatwedstrijd won. Dat leverde genoeg zelfvertrouwen op om er meer mee te gaan doen. Nu is ze negentien en heeft ze al met de allergrootste artiesten samengewerkt.

Rihanna en Drake

Nog geen jaar na het Jay Z succes probeert ze het 'trucje' nog een keer. Dit keer stuurt ze haar beats op naar haar idool Drake. Gewoon een persoonlijk berichtje via Instagram met de simpele vraag: "Would you rap on this?". En weer lukt het. Drake bedenkt de lyrics en het nummer 'Used To' is geboren. Hij vraagt haar hulp voor nog een track. En dan ben je zeventien jaar oud en heb je al met twee van de grootste rappers ooit gewerkt. Wat moet je dan nog? Precies, met Rihanna werken. Ook op 'Bitch Better Have My Money' hoor je de beats van WondaGurl.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie