3FM nieuws

Bono is vanaf vandaag rijkste muzikant ter wereld

  1. Nieuwschevron right
  2. Bono is vanaf vandaag rijkste muzikant ter wereld

U2-zanger Bono is vanaf vandaag de rijkste muzikant ter wereld. Dit komt niet door de albumverkoop, maar door zijn aandeel in Facebook.

Bono kocht in 2009 voor 90 miljoen dollar (71 miljoen euro) 2,3 procent van alle Facebook-aandelen. Door de beursgang van Facebook is dit in één klap 1,5 miljard dollar waard (1,18 miljard euro).

Bono verslaat Paul McCartney

Bono verstoot Paul McCartney hiermee van de eerste plaats van rijkste artiesten. McCartney heeft een geschat vermogen van een miljard dollar (787 miljoen euro).Facebook gaat de beurs op

Door de aanstaande beursgang wordt de waarde van het internetbedrijf op 100 miljard dollar (ruim 78 miljard euro) geschat. Een aandeel Facebook gaat vanmiddag bij het begin van de handel 38 dollar (30 euro) kosten. Sommige analisten verwachten dat de prijs van het aandeel op de eerste dag wel met 30 procent in waarde kan stijgen. Facebook brengt in totaal waarschijnlijk 422 miljoen aandelen op de markt. De beursgang levert het internetbedrijf 18 miljard dollar op. Ga jij er ook eentje kopen?

Ster advertentie
Ster advertentie