3FM nieuws

Wet Leg pakt met 'Chaise Longue' de 3FM Megahit

foto: Wet Leg
  1. Nieuwschevron right
  2. Wet Leg pakt met 'Chaise Longue' de 3FM Megahit

Misschien ken je ze nog niet, maar daar gaat snel verandering in komen. Het is nieuw, fris en als je van Pip Blom of Fontaines D.C. houdt, dan ben je bij Wet Leg aan het juiste adres. De Britse band pakt deze week met hun single 'Chaise Longue' de 3FM Megahit.

Wie is Wet Leg?

Wet Leg bestaat eigenlijk voornamelijk uit Rhian en Hester. Twee vriendinnen die elkaar leerde kennen in college en na tien jaar vriendschap besloten om samen een band te beginnen. Wanneer? Toen ze na een concert van IDLES samen in dronken in een reuzenrad stapte en de bandnaam Wet Leg bedachten. Zo simpel kan het soms gaan. Live worden ze vergezeld door nog drie extra bandleden.

'Chaise Longue'

De doorbraak kwam in 2021 toen hun liedje 'Chaise Longue' werd opgepikt door steeds meer radiostations in het Verenigd Koninkrijk. De Britse krant The Guardian noemde het liedje zelfs de leukste Britse indierock-hit sinds 'I Bet You Look Good On The Dancefloor' van Arctic Monkeys. Niet zomaar een compliment.

Tijdens de digitale editie van Eurosonic Noorderslag maakte de band ook indruk, waardoor het eigenlijk niet anders kon dan dat ze nu ook de 3FM Megahit pakken.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wil je Wet Leg live zien?

Dat kan! Ze zijn volop aan het touren. In mei doen ze nog vier shows verspreid door Nederland en ze staan eind augustus op Lowlands. Genoeg kans om voor jezelf eens te gaan kijken of de hype echt zo groot is. Spoiler: dat is het!

Ster advertentie
Ster advertentie