3FM nieuws

Sef: "Ik ken zoveel jongens die elke dag worden aangehouden"

  1. Nieuwschevron right
  2. Sef: "Ik ken zoveel jongens die elke dag worden aangehouden"

Omdat Typhoon in een peperdure auto rondreed werd hij maandagavond in zijn thuisstad Zwolle aangehouden door de politie. Sef weet daar alles van.

Het was dinsdagochtend hot topic: Typhoon werd maandagavond (30 mei) aangehouden door de politie. De rapper reed in een peperdure auto rond door zijn thuisstad Zwolle. De agent vond het een verdachte situatie, dus hield hem aan. Eerst kon Typhoon zich er nog druk over maken. Nu wordt hij alleen maar rustig als het motief wéér een etnische profilering blijkt te zijn. Dat schreef hij op Instagram.

"Het is niet alleen de politie, er is een dikke error in de NL'se samenleving." - Typhoon

Volgens de rapper kúnnen we veranderen. Maar dan moeten we wél eerst toegeven dat racisme, discriminatie en onderscheid nog steeds onderdeel is van onze cultuur.

Sef vraagt zich af waarom het überhaupt nieuws is

Sef was dinsdagochtend te gast bij Giel. Hij vindt het verbazingwekkend dat mensen er verbaasd over zijn. Dat erover wordt geschreven. Dat het nieuws is.

"Ik ken genoeg jongens die de hele dag worden aangehouden." - Sef

Volgens Sef moeten we hier als maatschappij wel écht iets aan doen. Maar ja. Wat dan? We wijzen al snel naar stereotypes. Luisteraar Johan is bijvoorbeeld niet 'donker', maar zit wél onder de tattoos. Ook hij wordt bovengemiddeld vaak aangehouden. Luister het hele gesprek tussen Giel, Sef en de luisteraars hieronder terug:

Ster advertentie
Ster advertentie