3FM nieuws

Caro Emerald wint de Serious Talent Award 2010

  1. Nieuwschevron right
  2. Caro Emerald wint de Serious Talent Award 2010

Caro Emerald is de winnaar van de Serious Talent Award 2010. Ze kreeg op zondag 11 april in De Melkweg die prijs uitgereikt uit handen van Serious Talent Award-winnares 2009 Giovanca.

Oud-winnares Giovanca reikte Award uit Caro Emerald

Caro Emerald is de winnaar van de 3FM Serious Talent Award 2010. Dit maakte de 3FM-vakjury zondagavond 11 april bekend tijdens een speciale uitzending van Bring It On! (NCRV) live vanuit de Melkweg in Amsterdam. De Serious Talent Award is de enige categorie waar een vakjury bepalend is. Bij de andere categorieën heeft het publiek het voor het zeggen.

Carrière Caro enorme vlucht

Caro Emerald was samen met Destine, Go Back To The Zoo, Valerius en Flinke Namen genomineerd voor de 3FM Serious Talent Award 2010, de prijs voor nieuw Nederlands talent. "Caro Emerald is zonder twijfel een van de grootste talenten van dit jaar. In juli 2009 werd ze tot 3FM Serious Talent benoemd en daarna heeft haar carrière echt een vlucht genomen. Bij 3FM zijn we erg trots op zo’n succesvolle Serious Talent", vertelt Tijs van Liemt, coördinator 3FM Serious Talent.

Ook al de Schaal van Rigter voor Caro

Eerder deze week ontving Caro Emerald al uit handen van Ilse de Lange de Schaal van Rigter omdat haar single ‘Back it up’ de meestgedraaide Nederlandse plaat van het jaar was op 3FM. Caro maakt donderdag aanstaande kans op nog eens drie 3FM Awards. Ze is genomineerd in de categorie Beste zangeres, Beste single en Beste nieuwkomer.

Caro Emerald ook live op 3FM Awards op 15 april

De Serious Talent Award 2010 gaat naar de artiest of band die ten volste gebruik heeft gemaakt van het predicaat Serious Talent en daarmee de carrière naar een hoger niveau heeft getild. De winnaar, Caro Emerald, treedt donderdag 15 april op tijdens de 3FM Awards in de Gashouder (Westergasfabriek) in Amsterdam.

Ruim 4500 inzendingen

3FM ontving in 2009, vooral via Ongekend Talent (NCRV) ruim 4500 inzendingen van artiesten die hoopten verkozen te worden tot 3FM Serious Talent. 3FM koos twintig veelbelovende talenten, die naast airplay op het radiostation ook een podium kregen aangeboden op belangrijke festivals en evenementen zoals Zwarte Cross, Noorderslag, Sziget en 3FM Serious Request.

>> Hoe word je Serious Talent?

Ster advertentie
Ster advertentie