3FM nieuws

3FM Megahits van Serious Talents

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Megahits van Serious Talents

3FM kiest niet alleen wekelijks de song die je moet horen; we roepen ook elke twee maanden vier nieuwe 3FM Serious Talents uit. En waarom zouden we dat talent niet ook gewoon bekronen met een 3FM Megahit?

>> Alles over de 1000e Megahit op 3fm.nl/1000
Vrijdag 22 februari wordt alweer de 1000e 3FM Megahit uitgeroepen. Rond de klok van half vijf, door Coen en Sander. En de hele dag hoor je alleen maar ex-Megahits op 3FM.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

3FM kiest elke twee maanden vier nieuwe 3FM Serious Talents. Het gaf verschillende artiesten de kans hun muziek aan een groot publiek te laten horen, waarna in veel gevallen succesvolle carrières volgden.

Serious Talents scoren Megahits

Over een aantal 3FM Serious Talents waren de DJ's meteen zo enthousiast, dat ze hun nummer gewoon tot 3FM Megahit bombardeerden. Die 3FM Megahits zetten we nog even voor je op een rijtje.

Good Things End - 'I Know' (2007)

Good Things End brengt in 2006 zijn eerste demo uit, die door het eigen geluid direct wordt opgemerkt door 3FM. De band wordt 3FM Serious Talent en op aanraden van 3FM brengt Good Things End 'I Know' uit als single. Het duurt niet lang voor 'I Know' 3FM Megahit wordt. Bij Giel in de ochtendshow speelden ze het nummer in een pianoversie.

Flinke Namen - 'Als Zij Langs Loopt' (2009)

Flinke Namen bestaat uit Sef, Fit, Murth he Man-o-Script en The Flexican. In 2009 tekenen ze bij TopNotch, waar ze hun debuutalbum Superstuntwerk uitbrengen. Ze worden 3FM Serious Talent, hun single 'Als Zij Langs Loopt' wordt 3FM Megahit en Flinke Namen wordt genomineerd voor de Serious Talent Award in 2010. Ze speelden hun single destijds verschillende keren live op 3FM, waaronder bij MetMichiel.

Caro Emerald - 'Back It Up' (2009)

Caro Emerald heeft inmiddels veel succesvolle singles op haar naam staan, maar werd met de allereerste uitgeroepen tot 3FM Serious Talent. 'Back It Up' wordt het meeste gedraaid in 2009, waarvoor de zangeres de Schaal van Rigter ontvangt. Ook wint ze in datzelfde jaar de 3FM Serious Talent Award. Bij Der Rudy in de uitzending speelde ze 'Back It Up' in een uitgeklede versie met alleen gitaar en contrabas.

A Silent Express - Will I Be Around (2010)

De Friese band A Silent Express is geïnspireerd door Duran Duran en Simple Minds. Er kwam dan ook een droom uit voor de band wanneer ze in januari 2012 vier keer het voorprogramma mogen verzorgen voor Duran Duran. Eerder waren ze al 3FM Serious Talent en werd hun nummer 'Will I Be Around' 3FM Megahit. Bekijk hier hoe ze die live bij MetMichiel speelden.

Krystl - Golden Days (2010)

Zangeres Krystl is eerder al 3FM Serious Talent met haar bandje L.I.N.E., maar brengt in 2010 de single 'Golden Days' uit. Het vrolijke nummer valt bij menig DJ in de smaak en wordt 3FM Megahit. In 2011 speelt Krystl het nummer live in het Glazen Huis in Leiden.

Dotan - This Town (2011)

De Amsterdamse singer-songwriter Dotan stuurt in 2009 een mailtje naar de wereldberoemde producers Martin Terefe en Skarbek (Coldplay, Adele). Die zijn enthousiast en nodigen hem uit in hun studio. Nog geen week later is hij in Londen voor de opnames van zijn debuutalbum Dream Parade. Dotan wordt 3FM Serious Talent en brengt zijn single 'This Town' live ten gehore op De Speelplaats bij Giel.

Douwe Bob - Multicoloured Angels (2012)

Douwe Bob wint in 2012 De Beste Singer-Songwriter van Nederland en staat de dag na zijn overwinning op De Speelplaats bij Giel om zijn single 'Multicoloured Angels' te spelen. Met dat nummer schopt Douwe Bob het in september 2012 niet alleen tot 3FM Serious Talent; 'Multicoloured Angels' wordt ook meteen 3FM Megahit.

Barend en Wijnand over 3FM Serious Talent Megahits

Barend en Wijnand herinneren ze zich ook nog: de 3FM Megahits van voormalige 3FM Serious Talents. Veel van die jonge talenten wisten op eigen kracht een 3FM Megahit te scoren. Denk bijvoorbeeld aan Kensington, Go Back To The Zoo en Miss Montreal.

Benieuwd welk nummer volgens Barend en Wijnand de 1000e 3FM Megahit wordt? Bekijk dan het filmpje hieronder!

Barend en Wijnand over 3FM Serious Talent Megahits

>> Alles over de 1000e Megahit op 3fm.nl/1000
Vrijdag 22 februari wordt alweer de 1000e 3FM Megahit uitgeroepen. Rond de klok van half vijf, door Coen en Sander. En de hele dag hoor je alleen maar ex-Megahits op 3FM.

Ster advertentie
Ster advertentie