3FM nieuws

Wat betekent vrijheid voor Nielson en Kovacs?

  1. Nieuwschevron right
  2. Wat betekent vrijheid voor Nielson en Kovacs?

Op de vooravond van Bevrijdingsdag spreekt Fleur Wallenburg met Nielson en Kovacs over hun betekenis van vrijheid.

(Foto: Bart van der Putten)

Vlak voor de Dodenherdenking van vanavond sprak Fleur met Nielson over zijn ambassadeurschap op de Dam in Amsterdam. Ook dit jaar zullen weer meerdere artiesten de helikopter ingaan om morgen tijdens Bevrijdingsdag de festivals te bezoeken en de vrijheid te vieren. Nielson is daar één van, maar moest wel twee keer nadenken voordat hij ja zei op het aanbod. Het was een grote eer vertelt hij, maar hij vond het ook erg spannend. Voornamelijk omdat hij zijn vliegangst dan moest overwinnen.

Wat betekent vrijheid voor Nielson?

In de aanloop naar dit ambassadeurschap is hij, vlak na de aanslagen, naar Parijs gegaan. Dat was een hele bijzondere ervaring vertelt hij. Het was voor hem confronterend om de plekken van dichtbij te zien, maar daarom extra mooi dat je merkt dat mensen hun leven daar alweer hebben opgepakt.

"Voor deze reis vroegen ze aan mij wat vrijheid voor mij was en dan antwoordde ik: vrijheid is kiezen voor wat je wil worden. Maar dat is typisch een uitspraak van iemand die hier is opgegroeid waar vrijheid zo super normaal is. En nu is mijn conclusie: vrijheid is boven je angsten uitstijgen."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kovacs over vrijheid

Niet alleen Nielson, maar ook Kovacs is dit jaar Ambassadeur van de Vrijheid. Fleur sprak na afloop van de Dodenherdenking met haar over de betekenis van zo'n avond en dat het zo ontzettend belangrijk is om dit verhaal jaarlijks te blijven vertellen. Vrijheid is iets waar we altijd voor moeten blijven vechten zegt ze.

"Zolang ik mezelf kan zijn en geaccepteerd word. Zolang ik kan doen wat ik wil en mijn dromen achterna kan gaan. Dat is voor mij vrijheid."

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie