3FM nieuws

Duran Duran werkt met Ronson, Rodgers en Frusciante

  1. Nieuwschevron right
  2. Duran Duran werkt met Ronson, Rodgers en Frusciante

Duran Duran is de studio in met Mark Ronson en Nile Rodgers en ook gitarist John Frusciante werkt mee aan nieuwe album van de Britse band.

De Britse band Duran Duran maakte zondag 10 augustus bekend dat ze met twee oude bekenden aan het werk zijn aan hun veertiende album: producers Niles Rodgers en Mark Ronson.

Duran Duran in de studio

Op de officiële bandwebsite verscheen de volgende boodschap: "Duran Duran returned to their Studio in London on Sunday, August 10th, with producers Nile Rodgers and Mark Ronson. The band’s 14th Studio album is tentatively slated for Spring, 2015." Als bewijs plaatsten ze er twee foto's bij waarop ze alle vier te zien zijn met Ronson en Rodgers.

Eerdere samenwerking met Rodgers en Ronson

Het is zeker niet de eerste keer dan Rodgers met Duran Duran werkt. Hij was als producer betrokken bij hun vierde studioalbum Notorious uit 1986 en hun hitsingles 'The Wild Boys' en 'The Reflex'. Ook Ronson is een bekende van de band. Hij co-produceerde het meest recente album van de band, All You Need Is Now dat in 2010 verscheen.

John Frusciante

Duran Duran bracht in april al naar buiten dat niemand minder dan gitarist John Frusciante betrokken is bij de opnames. "yes it’s true, the extraordinarily talented John Frusciante has indeed been doing some work from his home base in California on our new album."

De mannen van Duran Duran zijn groot fan van de voormalige Red Hot Chili Peppers-gitarist. "We are all such big fans of John's work and are honoured to have him adding his magic to the record! There are no current plans for John to tour with us, but his guitars sound incredible on the tracks."

Ster advertentie
Ster advertentie