3FM nieuws

Zo hielp Marleen (20) vanuit haar ziektebed een lotgenoot

  1. Nieuwschevron right
  2. Zo hielp Marleen (20) vanuit haar ziektebed een lotgenoot

Vanwege de ziekte van Lyme kan Marleen geen eindexamen doen dit jaar. Maar met haar verhaal helpt ze anderen en dat is misschien wel meer waard.

Het was dit filmpje, waarin Marleen vertelt over haar ziekte van Lyme en hoe lang het duurde voordat ze daar eindelijk duidelijkheid over kreeg, dat flink werd gedeeld op onze sociale kanalen en die van 3FM.

Niet 'normaal' meer

En dat was dus ook precies haar bedoeling, toen de 20-jarige zich aanmeldde als kandidaat voor X-Lab, het eindexamenproject van Human waarin acht eindexamenkandidaten worden gevolgd.

Tot haar 14de was ze een 'normaal' meisje uit Dronten, dat naar een 'normale' school ging en 'normale' vrienden had. Totdat de ziekte van Lyme (eindelijk) werd geconstateerd en ze naar het speciaal onderwijs moest en inmiddels al acht jaar over de middelbare school doet.

Luister hier naar het verhaal van Marleen:


Zie je geen podcast, klik dan hier

Doel niet gemist

Vanwege Lyme kan ze ook dit jaar geen eindexamen doen, iets waarvoor ze al vreesde toen X-Lab begon. Ze maakte het daarom tot haar taak om mensen bewust te maken van de ziekte van Lyme en hoe chronisch zieken het vergaat in de huidige maatschappij.

En dat streven miste zijn doel niet. Want haar andere filmpjes (zoals deze en deze) worden ook gretig gedeeld. En het filmpje bovenin dit artikel heeft er zelfs voor gezorgd dat een ander meisje eindelijk weet wat haar mankeerde.

Ster advertentie
Ster advertentie