3FM nieuws

Sex, tea & rock 'n roll met Starsailor

  1. Nieuwschevron right
  2. Sex, tea & rock 'n roll met Starsailor

Een goed begin van je woensdag: de mannen van Starsailor zijn terug!

Wind in de zeilen

Misschien ken je ze nog wel: Starsailor heerste in de zeroes als een van de populaire bandjes. De vierkoppige band is nu weer helemaal terug en tourt op het moment door de UK en Europa. Daarnaast werd er in september een greatest hits-album uitgebracht door de band, Good Souls. Daarop staat ook de single 'Give Up The Ghost', die uiteraard gespeeld werd. Frontman James Walsh over de track:

"It's basically about not giving up on something important, even if it's hard work and you have to fight for it sometimes. Musically, it came from the energy from the four of us finally being in the same room again after 4 years."
- James Walsh

Daarnaast vertelde James dat ze meer nieuw materiaal geschreven hebben. Volgend jaar gaan we sowieso meer horen van de mannen, want in de UK hebben ze al optredens geregeld op de V en Isle of Wight festivals. Vanavond (28 oktober) staan ze in Paradiso, maar eerst: De Speelplaats!

Starsailor - 'Give Up The Ghost'

Starsailor covert Avicii

'Four To The Floor'

Het gastenboek

De muzikanten deden ook even een rondje langs het gastenboek.

"My #1 to collaborate with would be Norah Jones. She has a beautiful, effortless style."

Als hij muzikale dictatuur mocht toepassen op de rest van de wereld, door mensen maar één nummer voor te schotelen voor de rest van de wereld, zou het Wichita Lineman van Glen Campbell zijn. Waarom, vraag je?

"A beautiful soul, with great lyrics and sentiment."

>> Check de site van Giel

Ster advertentie
Ster advertentie