3FM nieuws

Racoon maakt Nederlandstalig nummer

  1. Nieuwschevron right
  2. Racoon maakt Nederlandstalig nummer

Racoon heeft een Nederlandstalig liedje opgenomen voor de romantische komedie Alles is Familie.

De Zeeuwse band Racoon heeft, jawel, een Nederlandstalig nummer gemaakt! Zanger Bart van der Weide heeft zich over laten halen door scenarioschrijfster Kim van Kooten. Zij vroeg hem een nummer te schrijven voor de film Alles is Familie.

Racoon vindt Nederlandstalig nummer doodeng

Bart van der Weide vertelt aan het AD dat hij het doodeng vond om een Nederlandstalig nummer te schrijven. "Het wordt zo snel hoogdravend, omdat Nederlands bij uitstek een taal is voor theater en poëzie. Dat wil ik juist niet. Het moest een aardse tekst worden, die ook mijn oude buurvrouw kan begrijpen," aldus de zanger.

Racoon eenmalig in het Nederlands

Bart van der Weide verwacht dat niet alle Racoon-fans meteen enthousiast zijn over het nummer. "Maar eigenlijk interesseert me dat geen zak. Het is eenmalig en ik wilde dit verhaal graag op deze manier op muziek zetten," zegt hij stellig. Ben jij ook benieuwd naar het resultaat?

Ook Gers Pardoel in Alles is Familie

Gers Pardoel en Doe Maar zijn ook te horen in Alles is Familie. Hun single 'Liever dan Lief' wordt namelijk de titelsong van de romantische mozaïekfilm. De films is vanaf 22 november in de bioscopen te zien.

Ster advertentie
Ster advertentie