3FM nieuws

Born In A Storm van Douwe Bob is 3FM Album van de Week

  1. Nieuwschevron right
  2. Born In A Storm van Douwe Bob is 3FM Album van de Week

De beste singer-songwriter van Nederland heeft zijn debuutalbum af! Deze week is Born In A Storm van Douwe Bob 3FM Album van de Week.

Wanneer in de zomer van 2012 het eerste seizoen van De Beste Singer-Songwriter van Nederland van start gaat, is Douwe Bob Posthuma de eerste die in de Wisseloord Studios in Hilversum zijn liedje ten gehore mag brengen. Met 'Standing Here Helpless' laat de geboren en getogen Amsterdammer meteen een onuitwisbare indruk achter. Douwe Bob mag tijdens de televisieshow al op het Sziget Festival spelen en wordt later de winnaar van het eerste seizoen van de talentenjacht.

'Multicoloured Angels'

Al voor zijn deelname aan DBSSW is Douwe Bob actief bezig met het schrijven van eigen songs en heeft hij plannen om een album op te gaan nemen. Hij heeft dan zelfs al een platencontract op zak.

Marokko biedt inspiratie voor debuutalbum

Tijdens de opnames van DBSSW speelt de zanger en liedjesschrijver een paar keer met de band van Tim Knol en dat klikt zo goed dat hij zich ook tijdens zijn eigen optredens laat begeleiden door een aantal van die muzikanten, waaronder Matthijs van Duijvenbode.

Samen met hem en met gitarist Jan-Peter Hoekstra maakt Douwe Bob een reis naar Marokko, waar veel van de liedjes voor zijn debuutalbum Born In A Storm worden geschreven.

Born In A Storm van Douwe Bob is 3FM Album van de Week

Born In A Storm verscheen 3 mei en telt dertien liedjes over meisjes, heimwee, avontuur en fouten maken. Dat Douwe Bob een voorliefde voor muziek uit de jaren '60 en '70 koestert, hoor je goed terug op Born In A Storm. De debuutplaat van Douwe Bob is deze week verkozen tot 3FM Album van de Week.

Beluister 3FM Album van de Week Born In A Storm via Spotify

Ster advertentie
Ster advertentie