3FM nieuws

Taylor Swift dropt na lang hinten nieuw album 'Midnights'

foto: Beth Garrabrant
  1. Nieuwschevron right
  2. Taylor Swift dropt na lang hinten nieuw album 'Midnights'

De easter eggs rondom het nieuwe album Midnights, dat vandaag is verschenen, zijn ontelbaar. Met geheimzinnige berichtjes maakte Taylor Swift ons warm voor haar nieuwe muziek. En na lang meepuzzelen is daar eindelijk de nieuwe plaat.

Taylor Swift

Met nummers die gingen over haar nieuwste vriendjes en ex-lovers was Taylor Swift de afgelopen tien jaar niet meer weg te denken uit de popwereld. Hierdoor ontving ze een enorme hoeveelheid aandacht, maar dit zorgde ook voor veel haat op de zangeres (denk aan de breuk met Harry Styles). Wat als gevolg had dat de mythe rondom Taylor Swift verdwenen leek te zijn, terwijl de zanges kampte met haar mentale welzijn. Toen ze na haar eerste echte popalbum 1989 zoals eerder gezegd eventjes van de radar verdween, klonk ze plots veel donkerder op reputation. Een weerspiegeling van haar gevoel op dat moment.

Midnights

Midnights is zoals Taylor Swift uitlegde in een verklaring toen haar tiende studioalbum werd onthuld "de verhalen van 13 slapeloze nachten verspreid over mijn leven". Een verzameling nummers geschreven in het midden van de nacht. De aankondiging van dit album kwam als een verrassing. Op het moment is de zangeres namelijk bezig met het opnieuw opnemen van haar eerste zes albums om zo de rechten op haar muziek terug te krijgen na ruzies met platenlabels die worden overgenomen. We hebben al 'Taylor's Version' van zowel Fearless als Red (die vanaf heden ook alleen maar door 3FM worden uitgezonden). Een ander origineel album voelde ver weg, vooral na de release van zusteralbums Folklore en Evermore te midden van de pandemie. Dat Taylor Swift van veel markten thuis is bewijst ze door hits te blijven scoren, en ook met haar nieuwe plaat Midnights muzikaal blijft verrassen en keer op keer een sterke promocampagne in elkaar bokst.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Easter eggs

Al sinds het begin van haar carrière stopt ze geheime boodschappen in haar muziek, clips en alles wat daar mee te maken heeft. Een cryptisch bericht in het cd-boekje, een visuele hint in een video: Swift daagt haar fans uit om er achter te komen wat ze er nou precies mee bedoelt. "Ik wil ze zo stimuleren om mijn songteksten goed te lezen", vertelt Swift hierover. "Want op niks ben ik trotser dan op mijn teksten."

Ook voor haar nieuwe plaat heeft Swift de nodige spanning opgebouwd. Sinds de aankondiging van het album in augustus heeft Swift elke avond om middernacht een TikTok gedeeld waarin ze elke keer de titel van één track onthulde. In deze serie, ‘Midnights Mayhem with Me’, liet ze het lot van de titels over aan bingoballen. In deze serie onthulde ze ook dat Lana Del Rey op de plaat zou verschijnen.

Koningin van de herfst

Deze week werd Taylor Swift's 'All Too Well' nog gekroond door de 3FM luisteraars tot de ultieme herfsttrack. Taylor's tiende album hoort zeker thuis in dit rijtje. Het is er eentje die we zullen opzetten wanneer we de komende maanden ’s avonds laat lekker gezellig onder een dekentje zitten.

Luister 'm hier

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie