3FM nieuws

Barend en Wijnand maken uitzending voor doven

  1. Nieuwschevron right
  2. Barend en Wijnand maken uitzending voor doven

De uitzending van Barend en Wijnand van zondag 22 februari stond in het teken van doven en slechthorenden. Kijk de hele uitzending hier terug!

Barend en Wijnand doken zondag in de wereld van doven en slechthorenden. Kunnen doven überhaupt van muziek genieten? En wat voor soort muziek vinden zij dan fijn om naar te luisteren? En wat weet jij eigenlijk over doven en slechthorenden? Met behulp van een gebarentolk maakten Barend en Wijnand een dovenvriendelijke radio-uitzending.

Dove Vera kreeg op maat gemaakt concert

Vera van Dijk (20 jaar) en Jarzhinio Curiel (31 jaar) waren te gast in deze speciale uitzending. Vera is doof geboren, maar kan sinds twee jaar door een cochleair implantaat toch geluiden opvangen. Vorig jaar kreeg Vera een op maat gemaakt concert van Kyteman. Het optreden dat Kyteman voor haar gaf was het allereerste concert dat ze bijwoonde.

Muziekevenement voor doven

Jarzhinio werkt voor Stichting Skyway en zet zich in voor het internationale muziekevenement Sencity. Dit muziekevenementen, dat aanstaande zaterdag 7 maart weer wordt georganiseerd in TivoliVredenburg, is voor doven, slechthorenden én horenden.

"Veel mensen hebben geen idee tegen welke obstakels doven en slechthorenden aanlopen in het dagelijks leven. De passie die wij bijvoorbeeld voor muziek hebben, is voor hen niet vanzelfsprekend. Zo zijn er nog veel meer zaken die voor ons normaal zijn en voor hen vreemd. Met onze uitzending willen we die onwetendheid bij mensen wegnemen en zo meer begrip kweken voor doven en slecht horenden." - Barend en Wijnand

Eva Jinek schrikt van haar gebarennaam

Barend, Wijnand, Vera en Jarzhinio waren donderdag 19 februari te gast bij Eva Jinek. De presentatrice vroeg wat haar gebarennaam was, maar dat had ze eigenlijk liever niet geweten...

Bade live bij Barend en Wijnand

Naast de gesprekken met Vera en Jarzhinio gaf Bade ook een live-optreden. De muziek werd in gebaren vertaald door de SignDancers. Bade scoorde in april 2014 een 3FM Megahit met zijn nummer 'Hide No More' en zijn album Miracle Wave werd datzelfde jaar benoemd tot 3FM Album van de Week.

Bade - 'Hide No More'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De uitzending was online live te volgen via 3fm.nl/live en wordt ondersteund door gebarentolken. Daarnaast konden luisteraars tijdens de uitzending chatten via 3fm.lichtsnel.nl of via social media met #3FM.

Uitzending Barend en Wijnand voor, over en met doven - uur 1

Uitzending Barend en Wijnand voor, over en met doven - uur 2

Ster advertentie
Ster advertentie