3FM nieuws

Heideroosjes gaat nog los bij Giel

  1. Nieuwschevron right
  2. Heideroosjes gaat nog los bij Giel

Heideroosjes stopt. Gelukkig brengt de band nog een nieuw album uit gevolgd door een tour. En donderdag zongen de mannen bij Giel.

Punkrockband Heideroosjes kondigde in september aan na 22 jaar te stoppen. Gelukkig voor de fans brengt de band op 21 november nog een studioalbum uit met de toepasselijke titel Cease-Fire gevolgd door een uitgebreide afscheidstour in 2012. En dan wordt die zomer de stekker er definitief uitgetrokken.

Heideroosjes 17 november live bij Giel

Op donderdagochtend kwamen de mannen in de aanloop van de release van het album nog even langs bij Giel. Giel vroeg zich af of het een treurig moment was. Dat vonden de Limburgers eigenlijk niet. De weg naar het laatste optreden in het voorjaar heeft zich langzaam voor zich uitgerolt. Het was niet een moment dat het in 1 keer klaar was, maar ze zijn er naartoe gegroeid. Vorig jaar was de band met sabbatical en toen daarna het hele circus weer opnieuw begon, begon het te dagen bij de band. Het was wel goed zo. Een band behelst je hele leven en dan is er in je priveleven leegte en geen liefde. Na 20 jaar was het op en de rek eruit. Daarnaast zijn ze vrienden en dat willen ze graag blijven.

Heideroosjes met 'De Weg Van De Meeste Weerstand'

En de afscheidstour begint bij Giel:

De allerlaatste optredens

Dus na het laatste album Cease- Fire een laatste clubtour die eindigt in januari. Dan een laatste festivalseizoen en dan op 22 september een aller- allerlaatste show in de Melkweg op 22 september. De voorverkoop begint op 18 november.

Cease- Fire

De lievelingsliedjes van het nieuwe album van de band zijn: 'Dansen met de Dood', 'Dan Zal Ik Mijn Bakkes Houwe', en 'Tot Hier!' Vanaf vrijdag kun je zelf oordelen; dan komt het album uit.

Heideroosjes punken Sinterklaas

Als toegift punken de mannen ook nog Sinterklaas. Leuker kan de goedheiligman niet worden onthaald.

Op de Luisterpaal is het laatste album van de band, Cease Fire, as we speak nog te beluisteren, dus grijp hieronder je kans:

Ster advertentie
Ster advertentie