3FM nieuws

3FM houdt Weekend van de NL Pop

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM houdt Weekend van de NL Pop
Aankomend weekend staat 3FM weer in het teken van de Nederlandse Popmuziek! Hoogtepunten zijn onder meer: De NL Top 100, het Fret@Live festival, het Concert des Levens en Anouk Live. Klik hier links op de gele navigatie voor alle details. Het Weekend van de Nederlandse Popmuziek begint vrijdagavond 21 maart om 18 uur. Het hele weekend lang hoor je 100 % Nederlandse liedjes op 3FM. Alle programma's zijn in een exclusief Nederlands jasje gestoken en natuurlijk zijn er ook speciale NL Evenementen.

In het programma van Isabelle komen alle DJ’s langs om te vertellen wat er dat weekend in de speciale programma’s. Vanaf 20 uur schakelt 3FM over naar Tilburg, waar het Fret@Live festival plaatsvindt. Giel Beelen en Jaap Boots verslaan het festival en zenden liveoptredens uit van Green Lizard, Osdorp Posse, 16 Down, Relax, Riplets, E-Life en Beef! uit. Fret@Live is te horen tot en met 01 uur.

Op zaterdag 22 maart hoor je van 09 tot 18 uur dan de mening van de luisteraars van 3FM en de lezers van OOR: Wat is de beste Nederlandse productie ooit gemaakt? Een maand lang kon je stemmen, nu zijn de stemmen dan geteld en de defintieve volgorde door jouzelf bepaald. De winnaar van de NL Top 100 heeft met recht iets om trots op te zijn, zijn of haar liedje is door echte muziekliefhebbers tot allerbeste verkozen. Tijdens de uitzending van de lijst wordt ook even gebeld met de artiesten die in de lijst staan, om te vragen of ze een beetje tevreden zijn met hun plaats in de lijst. En naturlijk geldt voor sommige artiesten ook de vraag: waar zijn ze gebleven? De presentatie van de NL Top 100 is in handen van Edwin Diergaarde, Daniel Dekker en Corne Klijn.

Zaterdagavond leggen Rob Stenders en Fred Siebelink de gehaakte kleedjes op tafel voor het Concert Des Levens. Net als vorig jaar zal de Pepsi Stage van de Heineken Music Hall uit haar voegen barsten met de meezingers van onder anderen Harry Slinger, Jacques Herb, Beef, Pierre van Duyl, Diane, Hans de Booy, Jannes, The Beatbusters, Lucas en Gea, Armand, Vader Abraham, Koos Alberts, Jovink & de Voederbietels, Astrid Nijgh en vele anderen. Rob en Fred lopen voorop in de polonaise, presentatie op het podium is in handen van Henk Jan Smits, juryvoorzitter van Idols en wekelijks te gast in Stendersvroeg.

Als iedereen rond 23 uur is uitgezongen, is het tijd om de voetjes van de vloer te doen in de NL Dance Nacht. DJ Job de Wit heeft een doorsnee van de vaderlandse DJ’s gevraagd een mix te maken speciaal voor dit weekend. Per uur worden de DJ’s voorgesteld, wordt een mix gedraaid en een interview met de betreffende DJ uitgezonden. De mixen variëren van 35 tot 45 minuten. In de line-up hebben we gezocht naar gevestigde namen alsmede aanstormende talenten. Aan bod komen de volgende DJ's: 24.00 DJ Thimbles, 01.00 Ferry Corsten, 02.00 Lady Aida, 03.00 Kid Goesting, 04.00 Allout K.

Op zondag 23 maart staat 3FM de uren tussen 11 en 14 uur af aan bekende NL artiesten. Ieder uur staat een artiest centraal die zijn of haar favoriete NL platen draait. Natuurlijk worden die platen voorzien van commentaar, herinneringen en wat niet meer. Tussen 11 en 12 hoor je Trijntje Oosterhuis, tussen 12 en 13 hoor je Hind uit Idols en van 13 tot 14 uur is Dinand Woesthoff van Kane gastheer.

Om 14 uur is het dan tijd voor een uitgebreide That’s Live vanuit Studio Desmet in Amsterdam. Bij deze uitzending is publiek aanwezig. Kaarten hiervoor geven we weg in de rubriek Winnen! Natuurlijk hoor je in deze uitzending veel live muziek. Van 14.00 –15.00 hoor je Silkstone, van 15.00 –16.00 Van Dik Hout, van 16.00 - 17.00 uur Raymzter en Di-Rect en van 17.00 –18.00 Krezip! Presentatie is in handen van Sander de Heer en Eric Corton.

Na een Nederlandse BuzZ van 18 tot 20 uur is het zondagavond tijd voor een Avond Anouk. Allereerst hoor je van 20 tot 21 uur hoor je voorafgaand aan het live concert van Anouk een documentarie met oude interviews, muziekopnamen, discussies en reacties van mensen die met haar werken of gewerkt hebben. Om 21 uur is het dan zover. De spetterende afsluiter van het weekend NL Pop: Anouk Live! Je hoort Anouk live in concert tijdens jaar huidige tour door het Nederlandse clubcircuit.

Namens 3FM veel plezier tijdens het Weekend van de Nederlandse Popmuziek!
Ster advertentie
Ster advertentie