3FM nieuws

Dua Lipa maakt de lelijkste fashion weer cool

  1. Nieuwschevron right
  2. Dua Lipa maakt de lelijkste fashion weer cool

Do's? Dont's? De minder-is-meer-regel? Dua Lipa heeft er schijt aan. Het mag van haar zo uitbundig mogelijk: "Ik houd van mensen die er iedere dag uitzien alsof ze een modeshow gaan lopen."

Visnetpanty's, oversized leren jassen en pailletten: Dua Lipa is er gek op. Het combineren van verschillende stijlen en extravagante kledingstukken is helemaal haar ding. Dua komt met zo'n beetje alles weg. Sterker nog: het staat haar fantastisch. Leuk voor haar, maar bij 95% van de vrouwen geldt voor de kledingcombi's van Dua Lipa toch echt een don't try this at home-beleid. Hoe krijgt zíj dit wél voor elkaar?

'Blow Your Mind'

Dua Lipa's video voor haar nieuwste single 'Blow Your Mind (Mwah)' is eigenlijk een parade van verschillende gedurfde items. Doorzichtige shirtje, shiny ketting, oversized leren jas, gekke riem met een enorme gesp... En dat het liefst allemaal in één outfit, terwijl ze casual met haar vrienden door de stad rent.

Twintig jaar te laat geboren

Waar haalt Dua haar inspiratie vandaan? Komt het direct van de catwalk, wordt ze zorgvuldig gestyled of trekt ze aan wat ze onderin de kast van haar moeder vindt? Dua geeft toe dat ze eigenlijk in het verkeerde decennium leeft: stiekem hoort ze in de nineties. Met name de stijl van actrices Drew Barrymore en Chloë Sevigny en model Kate Moss inspireert haar.

"Ik ben gek op de nineties. Het grootste gedeelte van wat ik draag komt uit die tijd... Ik heb nooit genoeg chokers of leren jassen!"

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Gewoon in je sweatpants

Dua Lipa heeft een styliste die allerlei leuke vondsten op de kop tikt. Een heel moeilijke klant is ze niet, vertelt ze aan Vogue.

"Ik draag op het podium eigenlijk wat ik thuis ook gewoon draag, tenzij ik dan lui ben en zin heb in een trainingsbroek. Alleen de hele extreme dingen, zoals bodysuits, houd ik liever speciaal voor optredens."

Tijdens Lowlands 2016 had ze dus duidelijk een luie bui. Bedankt voor de moeite, Dua.

(Foto: Ben Houdijk)
Ster advertentie
Ster advertentie