3FM nieuws

Twenty 4 Seven live bij Giel

  1. Nieuwschevron right
  2. Twenty 4 Seven live bij Giel

Op de laatste dag van 90s Request was de danceact Twenty 4 Seven te gast in de ochtendshow van Giel.

In het begin van de jaren '90 scoorde Twenty 4 Seven een aantal grote hits. 90s Request is dan ook niet compleet zonder dit Nederlandse danceproject. Ze zijn erbij hoor! Vrijdag 28 september spelen ze live op De Speelplaats bij Giel.

Giel presenteert show dronken

Giel zal de show van vrijdag 28 september in dronken toestand presenteren. Wij horen je al denken: "waarom?" Voor de wetenschap! Wil je weten hoe Giel drank en wetenschap combineert? Je hoort het morgenvroeg allemaal!

De combinatie van rap en een zangeres

Twenty 4 Seven werd in 1989 opgericht door producer Ruud van Rijen (foto). Zijn doel was om met dit project nieuw talent een kans te geven en door te laten breken. Hij was een van de eerste die een mannelijke rapper combineerde met een zangeres. Deze combi werd later in de dancemuziek ook gebruikt door bijvoorbeeld 2 Unlimited, 2 Brothers On The 4th Floor en Culture Beat.

Twenty 4 Seven scoorde met 'Slave To The Music'

In 1993 bracht Twenty 4 Seven de single 'Slave To The Music' uit. Dit nummer betekende een definitieve doorbraak en werd een wereldhit. Twenty 4 Seven was op dat moment samen met 2 Unlimited de meest succesvolle eurodance-groep ter wereld en kreeg daarvoor de Nederlandse exportprijs.

Twenty 4 Seven live bij Giel

Twenty 4 Seven heeft over de jaren heen verschillende frontmannen en -vrouwen gehad. Sinds een aantal jaar zijn dat zangeres Li-Ann en rapper Stay-C, die er in de gloriedagen ook bij was. Zij deden de 90s in fraGiele versie herleven op De Speelplaats van Giel. Beelden volgen zo snel mogelijk!

Luister vrijdag 28 september tussen 06.00 en 10.00 uur naar Twenty 4 Seven live bij Giel.

>> Check de site van Giel

Ster advertentie
Ster advertentie