3FM nieuws

Deftones-bassist Chi Cheng overleden

  1. Nieuwschevron right
  2. Deftones-bassist Chi Cheng overleden

Chi Cheng van de Californische nu-metalband Deftones is op 42-jarige leeftijd overleden.

Deftones-bassist Chi Cheng is zaterdagochtend 13 april gestorven in het ziekenhuis. Hij lag al sinds 2008 in coma, nadat hij in 2008 betrokken was bij een autobotsing. Hij droeg geen gordel en vloog daardoor uit de auto.

Steunbetuigingen voor Chi Cheng

De familie van de bassist meldde zijn overlijden op oneloveforchi.com, een website die vier maanden na het auto-ongeluk werd opgezet door Gina Blackmore, een grote fan van Deftones.

De website diende als platform voor updates over Chengs toestand en was een plek waar mensen donaties konden doen, die door Chengs familie werden besteed aan medische zorg voor hem.

Dank aan fans Deftones-bassist

Op de website wordt bedankt voor de steun die fans door de jaren heen hebben gegeven: "He fought the good fight. You stood by him sending love daily. He knew that he was very loved and never alone."

Waken in Sacramento

Jeff Irwin van de Californische band Will Haven riep op Twitter op tot een waken voor Chi Cheng met kaarslicht in een park in Sacramento. Will Haven tourde veel met Deftones.

Chi Cheng oprichter van Deftones

Chi Cheng richtte in 1988 samen met Chino Moreno de nu-metalband Deftones op. Als bassist was hij te horen op de eerste vijf albums van de band.

Ster advertentie
Ster advertentie