3FM nieuws

Wereldsterren in Guinness Book Of World Records

  1. Nieuwschevron right
  2. Wereldsterren in Guinness Book Of World Records

Katy Perry, Metallica, Eminem, One Direction, Miley Cyrus en Shakira zijn toegevoegd aan het Guinness Book Of World Records.

Meerdere wereldsterren hebben afgelopen jaar een record gevestigd en staan daarmee in de nieuwe editie van het Guinness Book Of World Records, schrijft Billboard. Het boek, met daarin records van onder andere Katy Perry, Metallica en Eminem, komt 11 september uit.

Queens of social media

Katy Perry is de muzikant met 'De meeste volgers op Twitter'. Met 52.463.838 volgers spant zij de kroon. Zangeres Shakira heeft op Facebook 100 miljoen likes weten te bemachtigen. Hiermee is zij 'De populairste persoon op Facebook' en heeft zij als eerste de grens van 100 miljoen likes bereikt. Ondertussen staat de teller al op 103.241.957 likes. Twerk-koningin Miley Cyrus kreeg ook een titel. Zij is 'De meest gezochte popster op het internet'.

Ook record voor One Direction en Metallica

Er is ook een titel weggelegd voor boyband One Direction. Zij zijn de eerste act waarvan drie albums binnenkwamen op nummer één van de Billboard hitlijst. Een band van een heel ander genre, Metallica, wist het te schoppen tot 'De eerste band ter wereld die op alle zeven continenten heeft gespeeld'. Afgelopen jaar konden zij ook Antartica aan hun lijstje toevoegen.

Fotograaf: Ben Houdijk

Rap God

Eminem wist met zijn nummer 'Rap God' in zes minuten en vier seconden een verhaal van 1560 woorden te vertellen. Hiermee is hij 'De artiest die de meeste woorden in een hitsingle stopte' en deed hij de titel van het nummer eer aan. Wie ook een rappe tong heeft, is onze eigen Giel Beelen. Hij maakte in zijn recordweek op 3FM 198 uur lang radio. Daarmee heeft hij het wereldrecord radiomaken op zijn naam staan en verdient ook hij een plekje in het Guinness Book Of World Records.

Ster advertentie
Ster advertentie