3FM nieuws

U2 brengt Songs Of Innocence op vinyl uit voor Grammys

  1. Nieuwschevron right
  2. U2 brengt Songs Of Innocence op vinyl uit voor Grammys

Songs Of Innocence, het laatste album van U2, wordt op vinyl uitgegeven om zo in aanmerking te komen voor de Grammys.

Je hebt Songs Of Innocence van U2 waarschijnlijk al gratis en voor niets in je iTunes bibliotheek staan, maar je kunt de plaat nu ook kopen. De band heeft hun laatste plaat namelijk in beperkte oplage op vinyl uitgebracht om zo in aanmerking te komen voor de Grammys van 2015, meldt Rolling Stone.

Deadline voor Grammys

Nadat U2 op 9 september hun nieuwe album gratis aan 500 miljoen iTunes-gebruikers aanbood, maakte een woordvoerder van de Grammys bekend dat de groep hierdoor niet in aanmerking zou komen voor de Grammy Awards van 2015. In de richtlijnen staat namelijk dat een album alleen in aanmerking kan komen voor een award als het op een bepaalde datum commercieel wordt uitgebracht, en dat was niet het geval bij Songs Of Innocence.

Songs Of Innocence op vinyl

De deluxe versie van Songs Of Innocence zou pas op 14 oktober uitkomen. Tot die tijd zou het album alleen gratis via iTunes verkrijgbaar zijn, maar de deadline voor de Grammys van 2015 lag op 30 september. Om toch aan deze deadline te kunnen voldoen, bracht de band op 30 september hun nieuwste album in beperkte oplage op vinyl uit. Zo komen ze toch in aanmerking voor de Grammys van 2015. Het is niet bekend of de band vanaf het begin gepland had de exclusieve platen uit te brengen of dat het een reactie is op de deelname aan de Grammys.

Ster advertentie
Ster advertentie