3FM nieuws

Daft Punk stopt na 28 jaar

foto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Daft Punk stopt na 28 jaar

In 1993 vormde zich in Parijs het elektronische muziekduo Daft Punk. Met hits als 'One More Time' en 'Around The World' domineerden ze jarenlang de scene. Maar nu na 28 jaar stoppen ze. Dit lieten ze weten via een video op hun instagrampagina.

Daft Punk stopt

Via een video van 8 minuten laat het Parijse muziekduo Daft Punk horen dat zij er mee stoppen. De video, getiteld "Epilogue", bevat beelden van hun film Electroma uit 2006. Het is al een tijd geleden dat Daft Punk nieuwe muziek heeft gereleased, maar nu hebben zij ervoor gekozen om definitief te stoppen. We did not get lucky...

Het was uiteindelijk hun publicist die het nieuws naar buiten bracht. De reden waarom het duo uit elkaar zijn gegaan wordt niet toegelicht. Hun laatste album Random Access Memories kwam in 2013 uit, waarna zij eigenlijk niks meer van zich hebben laten horen. De hoop voor een comeback is nu helaas weg.

Kijk hier de afscheidsvideo:

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

3FM-dj Rámon over het nieuws

Rámon Verkoeijen: “Daft Punk is zo uniek! Men (ik ga nu al in verleden tijd praten) durfden Daft Punk nooit te imiteren omdat het ZO goed was. Waar het gros van de muziekindustrie na elkaar kijkt en mee gaatmet de hypes, was Daft Punk altijd bezig met hun eigen stroming. Zij bepaalden zelf wat ze goed vonden, niet de hitlijsten of andere hypes. Ik draai het in mijn Boem Boem Disco Show iedere week nog…”

Ster advertentie
Ster advertentie