3FM nieuws

Kyteman wil buitenland veroveren

  1. Nieuwschevron right
  2. Kyteman wil buitenland veroveren

Na succes in eigen land richt Colin Benders met The Kyteman Orchestra zijn muzikale pijlen op het buitenland.

Colin Benders, beter bekend als Kyteman, tourt tot het einde van dit jaar met zijn orkest door Nederland. Daarna richt hij zich op het buitenland. Vanaf februari 2013 begint The Kyteman Orchestra aan een internationale tour.

"We zien wel waar het schip strandt"

The Kyteman Orchestra trekt in elk geval naar Duitsland en Engeland en hoopt ook in Frankrijk en Scandinavië op te treden. "We zien wel waar het schip strandt," zegt hij in een interview met dagblad Metro. In Engeland en Duitsland wordt al enthousiast gereageerd op het debuutalbum The Hermit Sessions. "Ze reageren er ongeveer hetzelfde op als de mensen in Nederland. Je merkt alleen wel dat de mensen in Engeland en Duitsland het genre muziek en de omvang van het project nog niet kennen. Maar ze worden er laaiend enthousiast van," vertelt de hiphop-artiest.

Thuisbasis Kytopia blijft groeien

Kytopia, de plek waar Colin Benders met zijn muzikale vrienden woont en creëert, blijft groeien. "Komend jaar gaan we de studio verbouwen om meer muzikanten uit het buitenland hierheen te halen," vertelt Colin. "En ik denk ook over een dependance in Berlijn of een in een andere stad in het buitenland."

Colin Benders enthousiast over zittend publiek

The Kyteman Orchestra staat donderdag 4 oktober en vrijdag 5 oktober in Carré in Amsterdam. "Ik kijk er heel erg naar uit. Het is het eerste zitconcert en ik ben groot fan van de kijk- en luisterconcentratie van een zittend publiek," aldus Kyteman.

Sounds Like Kyteman

In de korte documentaire Sounds Like Kyteman kregen we al een voorproefje van Kytemans eerste buitenlandse optreden. In het gezelschap van zestig orkestleden trok hij naar Londen.

Ster advertentie
Ster advertentie