3FM nieuws

ICYMI: Kygo naar Amsterdam, Typhoon met 'Niet Weglopen' bij DWDD, Selah Sue praat over depressie

  1. Nieuwschevron right
  2. ICYMI: Kygo naar Amsterdam, Typhoon met 'Niet Weglopen' bij DWDD, Selah Sue praat over depressie

Happy Tuesday to you! Het leukste muzieknieuws van dinsdag 8 december verzameld op één plek.

15:40 uur: CHVRCHES maakt nummer van gedicht

Dat moment dat je als 14-jarige een gedicht op een site post, waar een liedje van wordt gemaakt. Het overkwam Nat Miller, die een gedicht schreef voor zijn crush. 'Laurel' is speciaal voor de gevoelige jongens onder ons. Hieronder hoor je rond 25:00 het nummer dat CHVRCHES er van maakt. Wat vind jij: moeten ze het nummer afmaken?

14:45 uur: Strijd tussen Coldplay en Adele om nummer 1-positie

Coldplay en Adele gaan nek aan nek in de race om de nummer 1-positie in de Britse Album Charts. Momenteel staat Coldplay bovenaan met een verschil van 2000 verkochte cd's. De mannen knallen daarnaast met 'Adventure Of A Lifetime' overal de top 10 in de hitlijsten binnen.

Adele heeft inmiddels al records verbroken met haar nieuwe album 25. In de VS verkocht de zangeres in de eerste twee weken na de release al zo'n 4,5 miljoen exemplaren. Wie de strijd gaat winnen, zien we aan het eind van de week. Wel waren de mannen van Coldplay nogal zenuwachtig toen de cd uitkwam:

''I feel nervous and I don’t want to look at any media at all. I’m trying to spend the day avoiding looking at my phone. You get lovely text messages from family saying congratulations, and it's wonderful. It’s a great relief that’s it out, but obviously I’m slightly nervous.'' - drummer Will Champion

13:02 uur: Selah Sue spreekt openhartig over depressie

Afgelopen vrijdag speelde Selah Sue niet alleen de Heineken Music Hall plat, maar op zaterdag ook een show in Vorst Nationaal te Brussel. Ze wilde hier eigenlijk een mooie review van schrijven op Facebook, maar bedacht zich.

Selah Sue wijdde de post in plaats daarvan aan een uitleg over haar depressieve gevoelens, de twijfels over haar carrière en talent als artiest, en de reis naar herstel. Het volledige bericht is hier te lezen. Sanne Putseys, zoals ze eigenlijk heet, eindigt haar bericht met een positieve noot:

"I don’t want to be a medication missionary. Most of us can probably get out of the darkness by talking with friends and family and/or professional help. But if not, it's okay. Try out what works for you but NEVER give up. Never lose hope. Life is good and worth living happily."
- Selah Sue

In onderstaande video licht Sanne haar ervaringen verder toe.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

12:06 uur: Kanye en Kim noemen hun kind Saint West

Hoera, blij babynieuws! Kim Kardashian en Kanye West zijn sinds 5 december de trotse ouders van een zoontje. De twee supersterren hebben al een dochtertje met de naam North West. Als je dat al zielig vond: North is sinds dit weekend zus van, jawel, Saint West.

SAINT WEST

Een foto die is geplaatst door Kim Kardashian West (@kimkardashian) op 7 Dec 2015 om 12:12 PST

Tijdens een interview zei Kim dat ze haar zoon geen South wilde noemen:

''I don’t like South West… North will always, you know, be better and be more… she has a better direction''. - Kim Kardashian

Kim en Kanye zijn gelukkig niet de enige die hun kinderen rare namen geven. Giel maakte eerder al een lijstje met opvallende babynamen.

En er is meer. Kanye produceert niet alleen nieuw kroost. Ook komt de rapper met zijn eigen voetbalschoen. De Adidas Yeezy Ace moeten een brug slaan tussen kunst en voetbal.

11:23 uur: Typhoon bij DWDD

Het wachten was gisteren eindelijk voorbij: Typhoon kwam bij Giel vertellen dat hij het nieuwe 3FM Serious Request themalied heeft geschreven. 'Niet Weglopen' kreeg op maandagavond 8 december zijn liveprimeur bij De Wereld Draait Door. Wij kunnen niet wachten om het hele nummer in Heerlen te horen!

Wil jij ook een steentje bijdragen aan 3FM Serious Request 2015? Michiel Veenstra vertelt je hoe je dit kunt doen.

10:00 uur: Kygo naar Amsterdam

Noorse DJ en producer Kygo komt even de show stelen in Amsterdam! Voor zijn Europese Cloud Nine Tour komt hij op zaterdag 26 maart 2016 langs in de Heineken Music Hall. Kaarten voor dit concert gaan op 11 december in de verkoop via de bekende kanalen.

Kyrre Gørvell-Dahll, zoals hij eigenlijk heet, is bekend van hits als 'Firestone' en 'Stole The Show'. Ook online is 'ie aardig populair: de beste man is de één miljard Spotify-streams inmiddels ver voorbij.

Kygo feat. Parson James - 'Stole The Show'

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie