3FM nieuws

Robbie Williams bevecht zijn demonen in kwetsbare docuserie

foto: Netflix
  1. Nieuwschevron right
  2. Robbie Williams bevecht zijn demonen in kwetsbare docuserie

In de nieuwe vierdelige docuserie op Netlix 'Robbie Williams' geeft de zanger een persoonlijk inkijkje in de schaduwkant van zijn popsterrenbestaan. Openhartig voorziet de 49-jarige popster niet eerder getoonde beelden van commentaar: van de vroege Take That-jaren met de bijbehorende complexe dynamiek en rivaliteit binnen de band, tot zijn solocarrière, zijn eetstoornis, problemen met alcohol en drugs én het overkomen ervan.

Het cliché

We horen je denken: een popster die worstelt met roem, drugs en alcohol en bovenal zichzelf? Maar dat klinkt als bijna iedere rock- of popster die op veel te jonge leeftijd beroemd is geworden! Dat klopt, maar toch is de documentaire het kijken waard. Check hier waarom:

1. Robbie Williams is wél in staat om zijn eigen verhaal na te vertellen

De ondergang van talloze pop- en rocksterren door het worstelen met roem, zichzelf en verslavende middelen is vaak een verhaal dat in soortgelijke documentaires wordt naverteld door familie, vrienden en muziekconculega's. In 'Robbie Williams' vertelt de popster in kwestie het verhaal zélf na. Het is daarom niet alleen maar een verhaal van tegenslagen en vergane glorie, maar ook eentje van overwinning en hoop.

Met daarbij ook de realistische sidenote dat de strijd tegen mentale problemen en verslaving, ook al is hij nu al jaren clean, er eentje is die je actief moet bevechten tot waarschijnlijk de dood. En die strijd laat Williams moedig en kwetsbaar zien: in de eerste aflevering zie je hem in de tegenwoordige tijd tijdens een slapeloze nacht, waarbij hij vertelt dat donkere gedachtes hem wakker houden.

2. Uren aan nooit eerder vertoond materiaal

En hiermee laat hij dan ook écht intieme beelden zien die nog nooit eerder het daglicht hebben gezien. Zo komt de jarenlange feud met Take That-bandlid Gary Barlow voorbij. Maar ook zijn relatie met Spice Girl Geri Halliwell, een romance die altijd is weggezet als een kortstondige relatie, maar eigenlijk veel meer voor hem heeft betekend. En natuurlijk de donkere dagen die als rode lijn door alle vier de afleveringen heensijpelen: de paniekaanvallen, de drugs en de katers.

Maar ook: de enorme bak aan feelgood-content, zowel in de vorm van de prachtige muziek voor gigantische publieken als in de vorm van Robbie als familieman met zijn vrouw en vier kinderen.

3. De kracht van herkenbaarheid

Robbie Williams relatable?! Dat had je van te voren misschien niet gedacht. Maar waar TikTok nu bolstaat van de psychologische termen als anxiety, mental health en imposter syndrome, zal het je misschien verbazen dat niemand minder dan Robbie van precies dezelfde dingen last heeft. Al moest hij optreden voor 80.000 mensen op Glastonbury, hij had alsnog het idee dat mensen door hem heen gingen prikken en dat hij het niet verdiende om op dat podium te staan.

Niet om zijn onzekerheid als iets plezierigs te aanschouwen onder het mom van leedvermaak, maar toch verfrissend om te zien dat zelfs de grootheden des aarde (zo mogen we hem wel noemen) kampen met dezelfde angstgedachtes.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Kijken dus!

Ster advertentie
Ster advertentie