3FM nieuws

Ed Sheeran brengt samen met Oekraïense band nieuw liedje uit

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Ed Sheeran brengt samen met Oekraïense band nieuw liedje uit

De band Antytila en Ed Sheeran hebben samen de track '2step' uitgebracht. De opbrengsten van het gezamenlijke nummer gaan naar de oorlogsslachtoffers uit Oekraïne. De videoclip is nog geen dag oud en heeft op YouTube inmiddels al meer dan 2,3 miljoen weergaven.

Opgenomen tijdens de oorlog

Antytila is één van de grootste bands in Oekraïne, maar toen de oorlog uitbrak besloten de bandleden de muziek naast zich neer te leggen om zich bij het leger te vervoegen in de strijd tegen Rusland.

Een deel van de clip is opgenomen toen de band al in militaire dienst zat. Zo werkte één van de bandleden in de frontlinie als medisch assistent in de buurt van Kiev. De clip is ook gedeeltelijk gedraaid in de omgeving van Charkov, een zwaar getroffen gebied in Oekraïne. Bekijk de video hieronder.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Optreden vanuit Oekraïne bij concert Ed Sheeran

De band Antytila heeft eerder al uitgesproken een keer op te treden via een livestream bij het concert van Ed Sheeran. De video die ze hiervoor opnamen ging toen viral, maar het aanbod werd afgewezen omdat de track over het leger ging en niet over de slachtoffers, waar het nu wel over gaat.

Ster advertentie
Ster advertentie