3FM nieuws

Smiths-gitarist Marr: 50 miljoen voor come-back

  1. Nieuwschevron right
  2. Smiths-gitarist Marr: 50 miljoen voor come-back
Johnny Marr, oud-gitarist van The Smiths heeft onthuld dat hem niet minder dan 50 miljoen dollar is geboden om zijn oude band weer bij elkaar te brengen.Dat aanbod vindt hij echter "behoorlijk obsceen".

Terughoudend
Een DJ van een Brits radiostation vroeg Marr naar een reünie. Marr reageerde eerst terughoudend, omdat "het overal op Internet zou komen."

Behoorlijk smerig
"Ik geloof dat ons 50 miljoen dollar werd geboden, voor drie... mogelijk vijf shows. Het is behoorlijk obsceen, het is behoorlijk smerig", meldde de gitarist.

Liever eigen testikels eten
Met slechte verhoudingen tussen zanger Morrissey en drummer Mike Joyce, gezien de drummer's rechtzaak in 1996 over royalties en gezien Morrissey opmerking dat hij "liever zijn eigen testikels eet" dan de band herformeert, is een reünietour niet waarschijnlijk. "Het heeft niks met geld te maken," becommentarieert Marr de aanbiedingen. "Het is echt abstract, behoorlijk willekeurig."

The Smiths
The Smiths deden nooit mee voor de hoogste posities in de Nederlandse hitlijsten. In thuisland Engeland scoorden ze daarentegen beter. Enkele hits van ze zijn: Hand In Glove, This Charming Man, The Headmaster Ritual en Bigmouth Strikes Again. In het alternatieve circuit hebben ze altijd hogere ogen gegooid.


>> Meer over The Smiths
Ster advertentie
Ster advertentie