3FM nieuws

Welcome To The Village 2021 gaat door!

foto: Welcome To The Village
  1. Nieuwschevron right
  2. Welcome To The Village 2021 gaat door!

Het festival Welcome To The Village maakt zojuist bekend dat het in 2021 gewoon door zal gaan op 16, 17 en 18 juli in Leeuwarden. Hoe en met welke artiesten lees je hieronder!

Line-up

Zojuist maakt het festival de eerste 28 acts bekend die komende zomer naar Leeuwarden komen: Ares, Bab L’Bluz, Charlotte Adigéry, Chibi Ichigo, Chung Kings, Ciel, Cloudsurfers, Dragonfruit, Froukje, Global Charming, Joya Mooi, Klein, La Jungle, Lewsberg, Lola’s Dice, Meskerem Mees, Nana Adjoa, Raw Roets, Roosbeef, Slift, Slow Worries, Sor, Sylvie Kreusch, The Guru Guru, The Mauskovic Dance Band, The Visual, Yin Yin en Zwangere Guy.

Carrousel

Om ervoor te zorgen dat alles veilig verloopt heeft het festival meerdere maatregelen getroffen. Zo organiseren ze het festival naar eigen zeggen in een carrousel-vorm. 3FM-dj Vera belde in Vera On Track met Eva van Netten van de organisatie van Welcome To The Village, om te vragen hoe dat eruit gaat zien.

"We zijn gaan nadenken: hoe kunnen we een festival maken, als we toch nog vast zitten aan regelgeving?' aldus Eva. "Ons terrein delen we op in drie kleinere terreinen, waar het publiek tussen gaat wisselen."

De bezoekers worden dus in drie groepen verdeeld, die om de beurt toegang krijgen tot de verschillende delen van het festival: "Je begint bijvoorbeeld op terrein een, daar maak je een aantal uren programma mee, en dan ga je wisselen naar terrein twee. En de groep die op terrein twee begon, gaat naar terrein drie. Zo heb je aan het eind van de dag een soort tocht gemaakt."

Voorlopig gaat het festival er vanuit dat de bezoekers nog moeten zitten tijdens de optredens. In dat geval passen er 500 mensen in iedere groep, en komen er dus 1500 mensen totaal per festivaldag. Als de versoepelingen tegen die tijd zover zijn dat je ook mag staan en rondlopen, kunnen er meer mensen bij.

Acts uit eigen achtertuin

WTTV kondigt onder andere Froukje, Nana Adjoa, Raw Roets, Joya Mooi, Zwangere Guy, Charlotte Adigéry en The Mauskovic Dance Band aan voor deze zomer, in een hele rits met namen uit binnen- en buitenland.

Gaat het boeken van zo'n line-up eigenlijk nog anders in coronatijden? Jazeker, vertelt Eva tegen Vera: "We hadden al een line-up voor 2020, maar die was heel internationaal en ook heel intercontinentaal. Eigenlijk konden we bijna al die acts niet doorschuiven naar dit jaar, want die zijn gewoon niet op tour. Toen zijn we veel dichterbij gaan zoeken, naar de landen om ons heen: België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Italië. Landen waar je met een busje vandaan kunt komen reizen. Dat was wel een leuke zoektocht!"

Welcome To The Village vindt plaats op 16, 17 en 18 juli. Dit jaar doet 3FM (online) verslag van het festival.

Ster advertentie
Ster advertentie