3FM nieuws

Wat is er ooit gebeurd met de Nederlandse happy-hardcore-act Lipstick?

foto: YouTube
  1. Nieuwschevron right
  2. Wat is er ooit gebeurd met de Nederlandse happy-hardcore-act Lipstick?

Bandje, besta je nog? Dat is de vraag waar de middagshow van Barend & Benner elke week antwoord op zoekt. Dit keer is de vraag: wat is er ooit gebeurd met de Nederlandse happy-hardcore-act Lipstick? Kunnen we nog altijd dansen tot de zon ondergaat? Michael Pilarczyk neemt ons mee naar de jaren 90.

De stem van Michael Pilarczyk is voor veel radioliefhebbers niet onbekend. In de jaren 90 begon hij met het produceren van muziek. "Ik heb allerlei dingen geprobeerd, dat werd helemaal niks en toen ineens: Lipstick." Het nummer 'I'm A Raver' werd een Top 40-hit. Het nummer was geïnspireerd door een single uit 1961, namelijk Del Shannon - 'Runaway'. Dat had volgens Michael zo'n catchy melodietje. "Ik ben de hele nacht in de studio gaan zitten. Ik heb dat een beetje verbouwd totdat dat uiteindelijk 'I'm A Raver' is geworden." Er is uiteindelijk wel een deal gesloten met de originele publisher, aangezien zij erachter kwamen.

Bandje besta je nog?

Lipstick trad in die tijd ook op met met T-Bear en Graziëlla Hunsel. "Die T-Bear was de rapper die we op de platen hadden ook, maar de grote hits 'Miracles' en 'I'm A Raver' werden ingezongen door Berget Lewis." Na die hits is het succes van Lipstick niet meer verder uitgesmeerd. "Lipstick bestaat al heel lang niet meer." Rond 2000 was het klaar. In 2018 werd Pilarczyk medeoprichter Meditation Moments, een meditatie-app met muziek. In de tussentijd heeft hij ook nooit meer muziek gemaakt.

Ster advertentie
Ster advertentie