3FM nieuws

Radiocolumn Lieve Peter: mag ik een applaus

foto: 3FMfoto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Radiocolumn Lieve Peter: mag ik een applaus

Iedere dinsdag komt Nellie Benner in de middagshow van Barend & Benner met een radiocolumn, die in het teken staat van een specifiek thema. Of hoe ze het zelf omschrijft, "een beetje liefde voor je hart tijdens de dinsdag dip". Een goede mix van persoonlijke gebeurtenissen samen met de harde werkelijkheid.

Mag ik een applaus

Lieve Peter, Erik, Jack, Tom, Ali, Marco, Hugo, Johan, Henk, Mathijs, Jeroen, César, Flor, Yusik, Sem, Milo, Jan, Hans, en 221.962 andere mannennamen - 14 maart 2023,

Mag ik een applaus voor alle mannen die hun machtspositie gebruikt hebben, al dan niet gebruiken, om je uit te schelden voor hoer, vergif of as van het kwaad, al dan niet om lekker samen te badderen met een badeend in je aars! Applaus!

Mag ik een applaus voor Erik van Manen, de man die onder mijn column (nog wel op Internationale Vrouwendag) pretendeert dat ik deze column niet zelf schrijf, omdat ik hier als vrouw enkel voor invulling zit en niet om enig talent? Applaus!

Applaus voor dat het nooit, maar dan ook nooit, in enig brein zou opkomen om deze zelfde vraag te stellen aan Peter Heerschop, Sander Schimmelpenninck of Joep van het Hek? Applaus!

Mag ik een applaus voor de langstzittende premier van Nederland, die gister bij Vandaag Inside laat zien dat hij wederom wegkijkt als Derksen zonder enkele onderbouwing of toelichting zegt dat hij een vrouw, in dit geval Kaag, in de grootst mogelijke problemen wil brengen. Problemen oplossen, ho maar. Applaus!

En dat terwijl er elke 8 dagen één vrouw wordt vermoord door partnergeweld. Hey, applaus!

Applaus voor René van der Gijp, die ook niks zei, niet eens een klein van der Gijpginnikje. Maar op het enige moment dat hij de kaakjes op elkaar had moeten houden, na het filmpje met Kristie Rongen (slachtoffer van de toeslagenaffaire), hij in plaats van Rutte, die we zo graag wilden horen, toen wel even het woord nam! Applaus!

Mag ik een applaus voor het tenenkrommende tutoyeren, de herhalende cynische vragen en niet wachten op een antwoord van de heren van Vandaag Inside? Applaus!

Een applaus dat na het spektakel van Vandaag Inside nog steeds niemand enig idee heeft op wie die moet stemmen. Of jij wel? Nee? Applaus!

Maar en nu komt het allerbelangrijkste applaus van vandaag en wat dit inhoudelijke diepte interview van Wilfred, Johan en Rene ons gisteravond gebracht heeft. Het antwoord waar elke Nederlander die krom moet liggen om zijn huur te betalen, wiens gasrekening oploopt tot Verweggistan, knakworsten moet eten omdat de broccoli niet te betalen is en in een scheef huis met een uit huis geplaatst kind ècht op zit te wachten...

Daar komt 'ie: Rutte weet toch wel wat neuken is. APPLAUS!

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie