3FM nieuws

Oscar and the Wolf vertelt dat nieuwe track 'Dancing Machine' geïnspireerd is op beste vriendin

foto: NPO 3FMfoto: NPO 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Oscar and the Wolf vertelt dat nieuwe track 'Dancing Machine' geïnspireerd is op beste vriendin

Vorig jaar bracht Oscar and the Wolf nog een nieuw album uit, en sindsdien hebben ze niet stilgezeten. De Belgische supersterren hebben vannacht namelijk een nieuwe track uitgebracht en die heet: 'Dancing Machine'. Frontman Max Colombie was vanochtend al vroeg wakker en spreekt 3FM-dj Mark van der Molen over de inspiratie achter dit nummer.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

In het nummer komt de zin voor: "Everybody wants to dance with you" en daardoor is Mark benieuwd of het nieuwe nummer met een speciaal iemand in het achterhoofd geschreven is. "Volledig. Het gaat over mijn beste vriendin die in de nachthoreca werkt tot zes uur 's ochtends en daarna naar de club ging om te dansen", vertelt Max. Dit vond Max vreemd omdat zij geen extravert persoon is. Toen hij een keer met haar meeging zag hij dat iedereen in de zaal om zijn dansende beste vriendin heen ging staan. Ze was helemaal niet bijzonder gekleed, maar toch keek iedereen naar haar en dat was voor Max een vreemde gewaarwording. Reden genoeg, vond Max, om over dat bijzondere moment een nummer te maken.

Er komt ook een EP aan

Er komt naast dit nummer nog meer aan van Oscar and The Wolf. De komende vier weken komt er iedere woensdag een nieuw nummer uit voor op het EP 'Afterglow'. Voor één van de nummers heeft Max zijn moeder gevraagd, of eigenlijk verplicht vertelt hij, om ook wat in te zingen. Dit omdat zijn moeder vroeger ook altijd zong en hij vaak met haar moest vechten voor de karaoke-microfoon. Het voelt als een geschenk om samen een nummer te hebben wat voor altijd blijft bestaan.

Ster advertentie
Ster advertentie