3FM nieuws

3FM Presents: Eddie Vedder in Carré

  1. Nieuwschevron right
  2. 3FM Presents: Eddie Vedder in Carré

Pearl Jam-frontman Eddie Vedder trapte zijn eerste Europese solo tour af in Amsterdam. Was jij erbij?

Eddie Vedder trapte woensdagavond zijn Europese solo tour af in Carré in Amsterdam. Donderdagavond gaat hij voor de tweede keer het Koninklijke Theater aan de Amstel betoveren.

Eddie Vedder en Pearl Jam

Eddie Vedder tourde in juni en juli met zijn band Pearl Jam door Europa. Samen stonden ze onder andere op 26 juni in het Ziggo Dome in Amsterdam en speelden ze een paar dagen later op het Belgische Rock Werchter Festival. Maar frontman Eddie heeft ook een aantal solo optredens in Europa.

Solotour Eddie Vedder

Eddie begint zijn korte solotour in Amsterdam. Hij staat twee dagen achter elkaar, op woensdag 25 en donderdag 26 juli in Theater Carré. Daarna speelt hij nog twee soloshows in de UK en hij eindigt zijn tour begin augustus op het Sudoeste Festival in Portugal.

Ukelele Songs

Het is voor het eerst dat Eddie solo door Europa tourt. Hij deed het eerder al in Noord-Amerika, naar aanleiding van zijn eerste volledige soloalbum en soundtrack bij de gelijknamige film Into The Wild. De nieuwe soloshows van Eddie zijn ter ondersteuning van zijn tweede album Ukelele Songs; een verzameling van originele liedjes en covers uitgevoerd door Vedder op ukulele.

In 3VOOR12RADIO werd nagepraat over het optreden met een van de bezoekers:

Foto's van Eddie Vedder in Carré

3FM stuurde huisfotograaf Ben Houdijk naar Carré voor een fotoreeks:

Was je erbij of ga je donderdagavond? Laat hieronder weten hoe het was.

Ster advertentie
Ster advertentie