3FM nieuws

Def Rhymz op 53-jarige leeftijd overleden

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Def Rhymz op 53-jarige leeftijd overleden

Legendarische rapper Def Rhymz is op 53-jarige leeftijd overleden, meldt zijn voormalig platenlabel Top Notch. De doodsoorzaak is nog onbekend maar de Surinaams-Nederlandse rapper vertelde eind vorig jaar dat hij wachtte op een donorhart. Def Rhymz is de eerste Nederlandse rapper met een hitnotering in de Top 40 en schreef geschiedenis met zijn een aantal enorme hits voor de Nederlandse rap.

Eerste rapper met een #1 in de Top 40

Op achttien december 2001 schreef rapper Def Rhymz geschiedenis. Hij nam de eerste plek in de Top 40 over met zijn hit ‘Doekoe’. De plaat is het eerste nummer van Dennis Bouwman (echte naam). Later kwam hij ook met de hit ‘Schudden’ en zorgde ervoor dat een complete generatie opgroeide met muziek van Def Rhymz.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

De artiest brak in 1999 door met zijn nummer Doekoe. Twee jaar later bracht hij in 2001 zijn (eerste én laatste) album De Goeiste uit. Hierop stonden hits als Schudden en Ik ben niet te stoppe. Een album is er daarna nooit meer van gekomen, wel heeft hij nog meerdere singles uitgebracht zoals 'Bumperkleven' en 'MAKE UP'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ster advertentie
Ster advertentie