3FM nieuws

Celine Dion beter dan seks

  1. Nieuwschevron right
  2. Celine Dion beter dan seks

Queens' 'Bohemian Rhapsody', 'Sex On Fire' van Kings Of Leon en Celine Dions 'My Heart Will Go On' in de 'beter dan seks' top 20.

Muziekdienst Spotify heeft de relatie tussen muziek en romantiek onderzocht. Daaruit blijkt niet geheel verrassend, dat Marvin Gaye's 'Sexual Healing' het het beste doet in de slaapkamer. Uit hetzelfde onderzoek kwam ook iets opmerkelijks: maar liefst 1 op de 3 van de ondervraagden kan een liedje noemen dat hij of zij 'beter dan seks' vindt.

Kings, Queen en Celine beter dan seks

'Bohemian Rhapsody' van Queen staat boven aan de lijst van liedjes die beter zijn dan seks. Op de tweede plaats staat 'Sex On Fire' van Kings Of Leon. Robbie Williams staat op nummer drie met zijn ballad 'Angels'. De opzwepende anthems van Queen doen het sowieso heel goed in de lijst, de band bezet naast de nummer een, nog eens drie plekken in de top 20. De eerste dame in de lijst vinden we op nummer zes. Daar duikt niemand minder dan Celine Dion op, met 'My Heart Will Go On'.

Wetenschap en muziek

Het onderzoek werd gedaan door muziek psycholoog Dr Daniel Müllensiefen van Goldsmiths, Universiteit van London. Er werden 2000 mannen en vrouwen tussen de 18 en 91 jaar oud ondervraagd. Dr Müllensiefen over de wetenschap achter de liedjes in de Top 20 'beter dan seks':

"De liedjes die de deelnemers noemden zijn allemaal uniek en veel ervan kunnen gezien worden als epic 'masterpieces'. Als we naar muziek luisteren dan ontstaat er een verwachtingspatroon over hoe het nummer verloopt. Als het verloop van een liedje tegen ons verwachtingspatroon ingaat, reageren we daar instinctief zeer positief op. Het zijn vooral deze onverwachte momenten in muziek die heftige emoties te weeg brengen."

Top 20 liedjes ‘beter dan seks’:


1. Queen- Bohemian Rhapsody
2. Kings of Leon - Sex On Fire
3. Robbie Williams- Angels
4. Meatloaf- Bat Out Of Hell
5. Bon Jovi- Living On A Prayer
6. Celine Dion- My Heart Will Go On
7. Adele- Set Fire To The Rain
8. Black Lace- Agadoo
9. Pink Floyd- Comfortably Numb
10. Queen- Don`t Stop Me Now
11. Queen- I Want To Break Free
12. Faithless- Insomnia
13. Bruno Mars- Just The Way You Are
14. The Killers- Mr Brightside
15. Guns`N`Roses- Paradise City
16. Coldplay- Viva La Vida
17. Queen- Who Wants To Live Forever
18. Elton John – Your Song
19. Luther Vandross – Anything
20. Bruce Springsteen – Born In The USA or Born To Run

Ster advertentie
Ster advertentie