3FM nieuws

Eva Simons: "Ik heb letterlijk 45 minuten geslapen"

  1. Nieuwschevron right
  2. Eva Simons: "Ik heb letterlijk 45 minuten geslapen"

Maar toch stond ze donderdagochtend (28 juli) op tijd op De Speelplaats om haar meest recente single 'Escape From Love' te spelen. Een track die ze samen met manlief DJ Sidney Samson schreef. Hoe is het eigenlijk om zo close samen te werken met je man? Giel vroeg het haar.

Haar drukke schema liegt er niet om en was precies de reden waarom ze met maar 45 minuten slaap in de studio bij Giel stond. Eva Simons heeft het druk... Waarmee? Ze reist de hele wereld over voor optredens en is ondertussen ook hard bezig met het schrijven van nieuwe muziek.

Nieuw album

Betekent dat een nieuwe album? "Dat is een discussie die ik al honderd jaar met mezelf voer. Ik zit er heel erg over na te denken om nu wel een album uit te brengen, maar aan de andere kant vind free downloads, bootlegs, remixes en singles ook fijn. Het is lastig," vertelt Eva.

"Samenwerken met je man is confronterend!"

Voor haar nieuwste single 'Escape From Love' werkte Eva dus ook weer samen met haar man DJ Sidney Samson. Ze bracht eerder 'Bludfire' en 'Celebrate The Rain' met hem uit. Maar werkt dat een beetje, samenwerken met je eigen man? "Ja, dat is soms heel confronterend. De man wil toch wel een beetje de eer hebben uiteindelijk. Als vrouw moet je jezelf een beetje inhouden dan."

Toch blijkt het een gouden formule. 'Escape From Love' is een heerlijke dansplaat met de vocalen van Eva als rode draad. Waar het liedje over gaat? "Waarom we liefde willen hebben, terwijl het uiteindelijk eigenlijk altijd pijn doet. Maar toch kan je niet weglopen, want het is té lekker."

Luister hier het volledige interview terug

Eva Simons met 'Escape From Love' live op de Speelplaats van 3FM

Ook deed Eva Simons een cover van 't nummer 'Panda' van Desiigner op 3FM

Ster advertentie
Ster advertentie