3FM nieuws

Foo Fighters naar Rock Werchter 2024

foto: 3FM
  1. Nieuwschevron right
  2. Foo Fighters naar Rock Werchter 2024

Amai, festivalnieuws! Terwijl de regen met bakken uit de lucht valt, is het tijd voor wat zonnig nieuws vanaf de festivalweides. Het Belgische festival Rock Werchter maakt hun eerste headliner bekend. Op zondag 7 juli 2024 staat Dave Grohl met zijn Foo Fighters daar op het podium. Maar wat betekent dit voor de Nederlandse festivals?

Foo Fighters

Directeur Herman Schueremans van Rock Werchter liet vorig jaar tijdens een interview al een hint vallen over de komst van Foo Fighters. Daarnaast was het ook niet een hele grote verrassing omdat de Amerikaanse rockband sowieso al naar Europa zou komen.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Wat betekent dit voor Nederland?

Vorige zomer kwam hun album But Here We Are uit. Een album waar het verwerkingsproces van Dave Grohl over het overlijden van drummer Taylor Hawkins en zijn moeder centraal stond. Helaas moesten we het toen in Europa alleen maar doen met een show op Rock Am Ring en Rock Im Park.

Komend jaar zijn de kaarten echter beter geschud. De band heeft tourdata aangekondigd in Amerika vanaf 17 juli tot en met 18 augustus. Daarvoor doet de band shows in het Verenigd Koninkrijk tussen 13 en 27 juni. Nederlandse festivals die hiertussen vallen zijn bijvoorbeeld Jera On Air, Down The Rabbit Hole en Bospop. Maar, dit is ook de periode dat vaak grote concerten worden georganiseerd in de Johan Cruijff ArenA. Duimen, duimen, duimen!

Ster advertentie
Ster advertentie