3FM nieuws

Disco-icoon Giorgio Moroder over album Daft Punk

  1. Nieuwschevron right
  2. Disco-icoon Giorgio Moroder over album Daft Punk

In een filmpje naar aanleiding van het nieuwe album van Daft Punk sprak disco-icoon Giorgio Moroder over het Franse DJ-duo.

Als voorproefje voor het nieuwe album Random Access Memories heeft Daft Punk een filmpje geplaatst waarin disco-icoon Giorgio Moroder over de plaat spreekt. Hij werkte ook mee aan Random Access Memories en is erg enthousiast over de uitkomst van die samenwerking.

Giorgio Moroder over Daft Punk

Giorgio Moroder is een Italiaanse muzikant en producer die vooral in het discotijdperk actief was. Zo was hij bijvoorbeeld het brein achter discohit 'I Feel Love' van Donna Summer.

Moroder is tevreden over de samenwerking met Daft Punk: "Het nieuwe werk is een enorme stap voorwaarts voor dance en disco. Het moest dance zijn, maar toch wat menselijker dan de hedendaagse dance. Dat is hen perfect gelukt."

Random Access Memories uit op 21 mei

Het nieuwe langverwachte album van Daft Punk komt uit op 21 mei. Eerder gingen er geruchten dat ook Nile Rodgers van Chic, Paul Williams, Panda Bear, Animal Collective en Chilly Gonzalez een bijdrage leverde aan de plaat.

Bekijk hieronder het interview met Giorgio Moroder

Ster advertentie
Ster advertentie