3FM nieuws

Chef'Special over hun favoriete Amigo-tracks: "Het is Chef'Special 3.0"

  1. Nieuwschevron right
  2. Chef'Special over hun favoriete Amigo-tracks: "Het is Chef'Special 3.0"

Ja hoor! Amigo is vanaf vandaag ein-de-lijk uit. Gisteren spraken we de mannen alvast over de plaat. Want superleuk natuurlijk, zo'n nieuw album, maar wat zijn de nieuwe favorieten van de Cheffies?

Met Amigo krijg je in één keer twaalf nieuwe tracks op je bordje. De singles 'Amigo' en 'Try Again' hoor je natuurlijk al op 3FM, maar wat zijn nou de hidden gems op dit album? We spraken de band na hun optreden bij Domien en vroegen dezelfde vraag aan ieder bandlid: Wat is jouw persoonlijke favoriet op Amigo?

Joshua: 'Because I Love You'

"Ik kies voor 'Because I Love You, omdat deze track op het allerlaatste moment kwam. Ik schreef 'm in één keer, het is een soort blauwdruk van hoe ik me voelde op dat moment. Onze drie maanden met Twenty One Pilots is ook een beetje terug te horen in de productie van deze track."

Wouter (drummer): 'Nicotine'

"Ik vind 'Nicotine' een van de mooiste liedjes, het is een van de kleinere liedjes op de plaat, en heel echt. Ik houd daar heel erg van! We zaten toen in een studio in LA waar Kanye West en Bruno Mars ook aan het werk waren, maar dit nummer kwam gewoon tot stand bij het haardvuur. We neurieden en pingelden een beetje en eigenlijk stond 'ie toen al redelijk overeind!"

Jan: 'Jungle Bookie'

"We hebben veel geschreven in de States, in allerlei superstudio's, maar toen we in onze eigen ruimte in Nederland zaten rolde het nummer er eigenlijk zo uit. Heel intuïtief. 'Jungle Bookie' is wat obscuurder, het is niet echt een liedje-liedje. Ik vind het leuk dat we ook zo'n song een plek hebben kunnen geven op het album."

Wouter (toetsenist): 'Into The Future'

"Voor mij is het 'Into The Future'! Lekker uptempo en een goede mix van de oude Chef'Special en de nieuwe 3.0 Chef'Special, zeker qua productie."

Guido: 'Homesick'

"Ik kies voor 'Homesick'. Die springt eruit omdat het nummer heel goed het gevoel weergeeft hoe we ons de afgelopen tijd, met touren en wegzijn van huis, hebben gevoeld. Het gevoel dat je ontheemd bent, dat je onderweg je thuis mist, maar dat je als je thuis bent ook niet echt kunt aarden. Dat heeft denk ik zijn weg gevonden naar het liedje."

Het beste album

Frontman Joshua is erg enthousiast over Amigo en noemt het album 'het beste wat we ooit hebben gemaakt'. Gaat de rest van de band daarin mee?

"Ik ben trots op alles wat we hebben gemaakt, maar ben het wel met hem eens. Het voelt alsof we met Amigo de meeste kwaliteit afleveren, heel consistent verspreid over het album." - Guido

"We proberen natuurlijk overeind te houden wat er 'Chef'Special was aan Chef'Special', maar met wat meer gelaagdheid. We wilden ontdekken hoe we meer de diepte in konden gaan qua sound en het schrijven van liedjes. Hopelijk horen mensen dat erin terug!" - Jan

Uiteindelijk komen ze uit op een gezamenlijke conclusie: het is niet aan hen om er iets over te zeggen. Laat de mensen maar luisteren en hun eigen mening erover vormen!

Chef'Special heeft met album nummer drie geprobeerd de grenzen van hun eigen sound te verleggen en vanaf 3 maart is dat eindelijk voor iedereen te horen! Tot die tijd kun je hier nog even genieten van hun live-versie van 'Try Again'.

Ster advertentie
Ster advertentie