3FM nieuws

Christine and the Queens krijgt Gouden Plaat bij Giel

  1. Nieuwschevron right
  2. Christine and the Queens krijgt Gouden Plaat bij Giel

'Christine' van Christine and the Queens kun je van achter naar voren meezingen (die ene met dat Mama Appelsapje 'paardenpoep'). Het is een hit en nu ook bekroond met een gouden plaat.

Een van de lenteliedjes van 2015 is zonder twijfel van de hand van Christine and the Queens. De Franse zangeres maakte dat Feist-achtige liedje 'Christine' dat misschien simpel klinkt, maar de rest van de dag in je kop op repeat staat. Of je nu Frans kunt of niet. Dit liedje is een dikke, vette hit en daardoor kreeg ze in de ochtendshow een Gouden Plaat.

Bij Giel vertelde ze verder dat je haar gewoon het beste Christine kunt noemen. "It is more simple." Daar zijn we het wel mee eens, want Giel had ook enige moeite met de naam in haar paspoort: Héloïse Létissier.

Chaleur Humaine

Haar doorbraak in Nederland kwam door 'Christine' dus, afkomstig van haar album Chaleur Humaine. Da's een bijzondere plaat die balanceert tussen verschillende muziekstijlen en ook talen. Want de mix van Frans en Engels met een dik accent is soms wat verwarrend, maar klinkt wel als een klok. Voor deze plaat haalde ze inspiratie uit alle hoeken en gaten. Voorbeeld daarvan is 'Paradis Perdus' dat nota bene een sample van Kanye West bevat.

'Here' te emotioneel om te zingen

De afsluiter van het album is het liedje 'Here'. Nu vertaalt Christine altijd haar eigen ervaringen in haar liedjes, maar dít specifieke geval komt heel dichtbij. Er zitten letterlijk wat ervaringen in uit een periode dat ze het moeilijk had. Hierdoor is dit een pittige om live te spelen, want als ze 'm hoort, schiet ze vol.

Christine and The Queens live @ Giel

Daar had ze bij Giel geen last van, maargoed... daar speelde ze ook geen 'Here'. Wel twee andere, fijne liedjes om mee wakker te worden.

>> Check de site van Giel

Ster advertentie
Ster advertentie