3FM nieuws

Lady Gaga heeft 20 miljoen volgers op Twitter

  1. Nieuwschevron right
  2. Lady Gaga heeft 20 miljoen volgers op Twitter

De zangeres breekt opnieuw het record. Ze is de eerste persoon op de microblogging site met meer dan 20 miljoen volgers.

Lady Gaga was in januari van dit jaar nog de eerste persoon met meer dan 18 miljoen volgers op Twitter. Dat record is inmiddels geëvenaard door tieneridool Justin Bieber. Wat niet betekent dat hij nu gelijk staat met de zangeres. Sterker nog, ze heeft een opnieuw het record gebroken.

20 miljoen 'Little Monsters' voor Lady Gaga

De eigenzinnige zangeres heeft in nog geen twee maanden meer dan 2 miljoen nieuwe volgers verzameld. Het aantal ‘Little Monsters’, zoals Lady Gaga haar volgers noemt, was dinsdag (6 maart) 20,15 miljoen. Daarmee is ze de eerste die de grens van 20 miljoen volgers op Twitter overschrijdt.

Top vijf Twitter accounts met meeste volgers

De hele top vijf wordt gedomineerd door mensen uit de showbizz. Justin Bieber staat met 18,1 miljoen op de tweede plaats. Onder aan de top vijf staan drie zangeressen: Katy Perry (15,75 miljoen), Shakira (14,56 miljoen) en Rihanna (14,49 miljoen).

Obama op nummer 8

De Amerikaanse president Barack Obama doet het ook goed. Hij heeft inmiddels bijna 13 miljoen volgers op de microblogging site. Daarmee staat hij op nummer acht. Hij is de enige in de top 10 die niet uit de entertainment komt. Op Obama en Bieber na, zijn het allemaal vrouwen die de bovenste tien plekken op de lijst met meeste volgers bezetten.

>> De top 10 van begin dit jaar

Ster advertentie
Ster advertentie